Kepu sai yllättäen 20% kannatuksen näissä jämävaaleissa ja nyt juhlitaan kolmen suuren uutta paluuta.

Aikoinaan Ruotsissa äänestettiin ydinvoimasta ja sitä vastustavien iskulause oli Rösta Nej! Me suomalaiset vitsailimme sen tarkoittavan suomeksi Älä Äänestä! PS menetti nyt valtavan määrän ääniä, koska heille nämä vaalit olivat Älä Äänestä- vaalit.

Näiden aluevaalien keskusteluissa osallistujia kiellettiin puhumasta mistään muusta kuin sotesta. Riikka Purra halusi puhua rahanjaosta noin yleensäkin ja mistä ne soten miljardit otetaan, mutta silloin hallituksen tytöt nostivat heti afrikkalaistyylisen mölinän televisiossa.

Keskusta menestyi maaseudulla, koska jaossa oli tuhansia valtuustopaikkoja, jotka tuovat vuodessa tuhansien eurojen lisätulot. Kokouksia pidetään Hyväntoivonalueiden suurissa kaupungeissa ja jo sadan kilometrin edestakainen matka tuo kokouspalkkion päälle satasen kilometrikorvausta (0. 46€/km). Varsinkin pidemmän matkan takaa tulijat jäävät yöksi kaupunkiin ja saavat siitä päivärahan ja ehkä myös hotellikorvauksen. Sehän on kuin pieni laivaristeily täydellä palkalla: ilta ja yö ryypätään ja hässitään muiden kokoustajien kanssa. Valtuustoissa on paljon lääkäreitä ja sairaanhoitajia, joten kortongit, sekä lääkkeet tippuriin ja kuppaan ovat jo kokouskansioiden välissä.

Parin viikon sisällä tulee uusi mielipidemittaus ja se on todennäköisesti tämän tyylinen:

-Kok 20.9%

-Sd 17.9%

-PS 17.6%

-Keskusta 13.9%

-Vihreät 9.6%

Tuo otsikko on femakkojen mielestä törkeää naisvihaa, mutta sehän mukailee vain aikoinaan naisten niin suosimaa Tulta munille- radio- ohjelmaa.