Valko- Venäjän diktaattori Aleksandr Lukasenko on nyt heikossa hapessa ja se saattaa muuttaa koko Ukrainan sodan tilanteen. Eihän miehen tarvitse kuolla, vaan jo riittävä heikentyminen saa osia armeijassa ja turvallisuuspoliisissa miettimään tulevaisuuttaan.

Romaniassa diktaattori Nikolai Ceausescu tappoi ilmeisesti tuhansia mielnosoittajia ja ajoi maan talouden kaaokseen. Oppositio vain vahvistui ja lopulta osa johtavia poliitikkoja, julmaa turvallisuuspoliisia ja armeijaa yksinkertaisesti vain käänsivät veriset takkinsa nurinpäin. Heikentynyt Nikolai ja hänen vaimonsa ammuttiin vielä varmuuden vuoksi.

Tuskinpa yhtään pelastusvenettä sidottiin uppoavan Titanicin peräkoukkuun kiinni ja samalla tavalla Valko- Venäjän sotilaat ja turvallisuuspoliisin miehet haluavat irrottaa maansa Venäjän vetoköydestä. Siellä kun odottaa vähintään kymmenien vuosien eristys, eikä lomamatkoille pääse kuin Pohjois- Koreaan, missä hotelliaamianen saatta käsittää vain ruohotupon.

Romaniassa monet johtavat Ceausescun tukijat tulivat uudelleen valtaan vapaissa vaaleissa, mutta he noudattivat kuitenkin jo demokratian pelisääntöjä ja kyllähän siitä nopeasti demokratia kehittyi.

Valko- Venäjällä kansan suuri enemmistö on Lukasenkoa ja hänen politiikkaansa vastaan, se on nähty monissa suurissa mielenosoituksissa. Lisäksi siellä on nähty Puolan, Tsekin ja muiden itäeurooppalaisten maiden menestys Lännen leirissä.

Valko- Venäjän armeijassa ja turvallisuuspoliisissa tapahtunee vain dominoefekti ja se on siinä! Oppositio on hyvin järjestäytynyt ja todennäköisesti jo keskustelee väkivaltakoneiston kanssa armahduksista ja armon käsitteestä yleensäkin.

Näin voi aivan hyvin käydä ja silloin Ukraina voi vetää joukot ja kaluston pois Valko- Venäjän rajaltaan.

Samahan se oli Länsi- Saksassakin, sodan päätyttyä natsit saivat jatkaa viroissaan. Vuosina 1945- 1960 Länsi- Saksassa ei kirjoitettu, eikä puhuttu mitään keskitysleireistä, joten nuoremmat länsisaksalaiset eivät tienneet niistä mitään. Tämä paljastui tosipohjaisessa elokuvassa, jossa nuori länsisaksalainen juristi rupesi selvittämään joidenkin keskitysleirillä työskennelleiden tekemisiä. Nuoremmat eivät tienneet mistä hän puhui ja vanhat natsit olivat hyvin ymmärrettävistä syistä vanhojen asioiden penkomista vastaan.

Stalingradissa muuten marsalkka von Pauluksen kakkosmiehenä ollut upseeri nousi DDR: n kakkosmieheksi jossain vaiheessa ja von Paulus itsekin työskenteli poliisitutkijana DDR: ssä. Ehkäpä Sanna Marinkin nousee vielä EU- komissaariksi ja tulee moittimaan Orpon hallitusta huonosta talouspolitiikasta ja Suomen velkaisuudesta. Suomen talouden tuhotyöstä vastanneesta Annika Saarikosta en uskalla sanoa mitään, koska hän on muodollisesti kaiken arvostelun yläpuolella.