Eilen torstaina Suomeen saapui itärajan yli jo 6. 000 venäläistä ja sillä vauhdilla heitä voi tulla pian 200. 000 kuukaudessa. Vihreät onkin viime helmikuusta lähtien valmistellut siellä massiivista pakolaisten vastaanottoa. Tänä aamuna hallituksen istunto aloitettiin uudella versiolla laulusta Vala.

Tääl’ on pyhä Kela, kallis Venäjänmaa:

sinuun koskea ei väkivalta saa!

Sua suojelemme, petiin peittelemme.

Ollos huoleton, tyttös valveil' on!

Sua suojelemme, petiin peittelemme.

Ollos huoleton, tyttös valveil' on!

Viime helmikuusta lähtien on tiedetty Suomeen ja Helsingin Eteläsatamaan tulevan kymmeniä tuhansia Ukrainan naisia ja lapsia. Migri ja poliisi eivät kuitenkaan järjestäneet sinne mitään vastaanottoa, vaan päinvastoin näiden pakolaisten (passit 100%) ilmoittautuminen rajattiin vain muutamalle poliisiasemalle ja vokkiin ympäri maata. Viikon matkustaneet naiset ja lapset joutuivat reissaamaan vielä jopa 300 kilometrin matkan edestakaisin vain ilmoittautumisen takia. Internetin aikana heidän piti toimia kuin 1800- luvulla.

Pian nuo itärajan yli tulijat alkavat yhä useammin lausua sanan Asylum ja se on siinä. Kuubasta lähti aikoinaan 125. 000 pakolaista Marielin sataman kautta Yhdysvaltoihin ja Castro tyhjensi vankilat ja mielisairaalat niihin aluksiin. Samoin vuoden 2015 pakolaisista kolmannes (yli 10. 000) oli sotilaita ja poliiseja. Niitä on siitä lähtien hoivattu Suomessa kuin pieniä lapsia ja sodan uhreja, vaikka nehän olivat juuri niitä sodan tekijöitä.

Tuo Venäjän liikekannallepano ja rangaistuksen uhka näille tulijoille kestää ehkä 1- 5 vuotta, mutta silloin heillä on jo ikuinen oleskelulupa Suomeen. Täällä he hankkivat kaksoiskansalaisuuden itselleen ja lapsilleen.

Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus on kuin Ässäkortti, jonka toisella puolella on Musta Pekka. Koska ensin perheet yhdistettyään nämä nuoret miehet saattavat päättää yhdistää myös kansat, kuten Ukrainassa oli jo käymässä. Ja silloin se Musta Pekka on suomalaisten kädessä. Vihreä poliisiministeri Krista Mikkonen haaveilee ehkä jostain Vlasovin armeijasta, mutta porukasta saattaa hyvinkin kehittyä Vihreät miehet Krimin tapaan.

Tässä Hannu Monosen erittäin hyvä kirjoitus asiasta.