Eduskunnan kyselytunnilla nuori kepulainen naiskansanedustaja kysyi alusvaatemallinukkien aiheuttamasta moraalisesta ongelmasta elinympäristössämme. Kansanedustajilla on kaksi palkattua avustajaa: naisedustajilla yleensä kaksi naista, tai sitten nainen ja "ei osaa sanoa". Mikäli kolmikosta yksi olisi hetero mies, niin voisivat edes harrastaa ryhmäseksiä huoneissaan ja jättää esittämättä hallitukselle järjettömiä kysymyksiään.

Todennäköisesti jo tänä keväänä aletaan asuinalueelleni rakentaa uutta vapaa-ajankeskusta: kylpylä, hotelli, sisälumilautailumäki ja muuta hauskaa. Tämä valtaisa rakennelma tulee rautatien ja kehätien kulmaukseen, johon ei oikein mitään muuta voi kuvitellakaan. Kaupungin vihreät ilmoittivat heti kannattavansa hanketta, mutta tietysti yksi taloyhtiö valituksellaan viivytti rakentamisen aloitusta puolella vuodella. Eivät ymmärtäneet toista tuhatta vakituista työpaikkaa tuovan keskuksen nostavan huomattavasti heidän muutoin täysin kuolleen lähiönsä asuntojen arvoa. Lumilautailumäen rakentamisessa uskon tarvittavan minun kaltaiseni Lapin miehen erikoisosaamista tunturielementtien asennuksessa.

Televisiossa oli upea ohjelma suomalaisen purjeveneen elämästä maailman merillä. Tämä tsaarin aikaan Norjasta Suomeen hankittu luotsivene oli viime vuosisadalla eri omistajilla Brasiliassa, Ranskassa ja Suomessa. Ohjelmassa haastateltiin veneen omistajia ja heidän sukulaisiaan, tai sitten luettiin kippareiden päiväkirjoja. Suorastaan runollisia tarinoita ja hienoksi lopuksi tämä monet meret nähnyt paatti päätyi vielä takaisin Suomeen museoveneeksi. Ohjelman jälkeen minulla oli samanlainen puhdas ja seestynyt olo kuin kolmipäiväisiltä suviseuroilta palanneella lestadiolaisella luulen olevan.