Eilen Maikkarin aamussa jopa Suomen paras toimittaja Ivan Puopolo väitti virheellisesti Helsingin elättävän koko Suomea. Tässä US- Puheenvuoron jutussa Kimmo Hoikkala sen sijaan esittää selkein numeroin kuinka järkyttävästi Helsinki riistää MUU- Suomea. Lainaan tähän luvatta muutamia kohtia ja kiitän Kimmo Hoikkalaa!

  1. Ensinnäkin Helsingissä pitää pääkonttoriaan enemmistö suomalaisista suuryrityksistä ja ne tilittivät 602 miljoonaa euroa vuonna 2020.
  2. Toiseksi Helsingissä kiinteistöverotuotto 283 miljoonaa euroa on jo pelkästään suurempi kuin Helsingin valtiolle palauttama ylijäämähyvitys tai verojen tasausmaksu köyhemmille kunnille eli se oli 238 miljoonaa euroa vuonna 2020.
  3. Kolmanneksi pitää huomioida, että Helsingissä asuu paljon hyvätuloisia yritysten pääkonttorien työntekijöitä ja myös valtaosa hyvin palkatuista valtion virkamiehistä.

Yksityiskohtana verottajan tilastoissa voi laskea vielä Helsingin osuuden koko yhteiskunnan kaikista yhteisöverotuotoista 2302 miljoonaa euroa ja Helsingin osuus tuotoista on 26,2 %!

Suomessa on vallalla sellainen käsitys, että kaikki valtion työpaikat, virastot ja niistä saatavat tulot kuuluvat Helsingille. Jokainen muualle siirretty valtion laitos on "kammottavaa" hajasijoitusta ja kallista tuhlausta.

Tukholma sijaitsee keskellä Ruotsia, mutta silti siellä tehtiin muutama vuosi sitten päätös siirtää 30. 000 valtion työpaikkaa pois Tukholmasta muualle Ruotsiin. Ja tällainen koko valtion ja koko kansan edun ajattelu näkyy Ruotsin taloudessa: siellä pyörii jo nyt talous plussalla, kun taas Suomessa otetaan 7. 000 miljoonaa velkaa ensi vuodelle.

Tämä Helsinki- keskeinen ajattelu on perua Venäjän vallan ajalta. Siellä ajatellaan vielä nykyäänkin samalla tavalla Moskovasta ja kaikki arvokas kasataan sinne. Sen takia Moskovaa ja moskovalaisia vihataankin Venäjällä samalla tavalla kuin me Suomessa vihaamme Helsinkiä ja helsinkiläisiä.