Ruotsi sulki vuodenvaihteessa jo toisen ydinvoimalansa vuoden sisällä, eikä mennyt kuin muutama päivä ja se joutui tuomaan sähköä Puolasta. Ja nimenomaan sitä ruskohiilellä tuotettua erittäin likaista sähköä. Nyt maan Luonnonsuojeluliitto kehottaa ihmisiä olemaan käyttämättä sähköä, koska se tuhoaa ilmaston.

Vill du göra en klimatinsats idag? Minska din elanvändning något. Just nu har hela Sverige väldigt höga elpriser och importerar smutsig kolkraft från Polen. Det gör lika stor nytta oavsett var du bor i landet! Själv avvaktar jag med morgondisken. :)

Samoin Suomessa vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo vaatii kovia veroja puuhakkeelle, etteivät vain turvevoimalat siirry sitä polttamaan. Millä ihmeellä Oulu ja muut turpeesta luopuvat kaupungit sitten tekevät kaukolämpönsä, jos mitään ei saa polttaa! Eihän niitä kaupunkeja voi kylmilleen laittaa, siellä on pian 20- 30 astetta pakkasta.

Sen sijaan Helsingin seudun neljästä hiilivoimalasta ei koskaan puhuta mitään. Vihreät ruikut jäljittävät T- paitansa valmistajat Aasian viidakoihin epäeettistä työtä epäillessään, mutta nämä vihreät ruikut eivät näe edessään mustaa sauhua työntäviä hiilivoimaloita.

Noiden hiilivoimaloiden seiniin pitäisi laittaa laskuri, joka näyttäisi kuinka paljon euroja tuon venäläisen kivihiilen käyttö sataa Putinin laareihin. Lisäksi kivihiilen käyttö tappaa ja vammauttaa varmasti pk- seudulla enemmän ihmisiä kuin korona milloinkaan. Vaikka vihreät yrittävät valkaista sen hiilen samalla tavoin kuin Vogue valkaisi Kamala Harrisin.

Helsinkiläiset sähköautojen ja sähköpolkupyörien käyttäjät ajavat itse asiassa hiiliautoilla ja pyörillä, joten niille pitäisi laittaa raskas vero tukien sijaan. Ja tuon Ruotsin Luonnonsuojeluliiton esityksen mukaan helsinkiläisissä kodeissa pitäisi sallia vain yksi valolamppu asukasta kohden ja huoneistojen lämpötilojen pitäisi olla max 13 astetta plussaa. Kylmyydestä kärsivät voisivat mennä nytkin heti lumitöihin, koska nuo lumet tulevat seisomaan kaduilla ainakin vappuun asti.

Oulun ja Lapin läänit tuottavat suurimman osan puhtaasta vesisähköstä Suomessa, joten kaikki sähköautojen ja- polkupyörien tuet pitää suunnata sinne.

Merkel ja Macron arvostelivat Trumpin Twitter- tilin poistoa, koska se vaarantaa sananvapauden. Poliisiministeri Ohisalo sensijaan vaatii kovaa sensuuria Ruotsin malliin. Sanna Marin vastustaa seksismiä ja ajaa naisille 100%: n tasa- arvoa, mutta Voguen kuvissa hänen pukunsa kaula- aukko oli niin syvää uurrettu, että sieltä häämötti jo hästäkki väärinpäin. Vai johtuiko se siitä, etttä Twitterissä näin sen kuvan!