Suomalaisessa mytologiassa on aina ihailtu Saarijärven Paavoa, meillä on ollut Lipposen Paavo ja Väyrysen Paavo pulpahtaa pinnalle aina tietyin väliajoin. Pitäisikö meidän kiinnittää enemmänkin huomiota tähän Paavo- ilmiöön ja ruveta toimimaan samalla tavalla kuin tiibetiläiset tekevät uutta Dalai lamaa etsiessään.

Joku korkea- arvoinen valtiovarainministeriön virkamies kiertäisi aina tietyin väliajoin tutkimassa Suomessa syntyneitä Paavo- nimisiä poikalapsia, joista aina muutama kerrallaan valittaisiin valtion järjestämään erikoiskoulutukseen. Heidät lähetettäisiin maailman parhaimpiin yliopistoihin opiskelemaan ja valmistuttuaan aina jotkut heistä siirtyisivät politiikan johtopaikoille.

Suomalainen politiikan teko on jotenkin halvaantunutta ja jälkijättöisen pikkusieluista. Meillä hehkutetaan maahanmuuttajien tarpeellisuutta, mutta samaan aikaan nämä "suvaitsevaiset" minnapetteri- toimittajat juhlivat kiinalaisten karkotuksia Kouvolassa ja muualla maassamme. Kiina on ilmeisesti jo noussut maailman toiseksi suurimmaksi talousmahdiksi, joten se on sama kuin jos me olisimme aikoinaan häätäneet japanilaiset ja amerikkalaiset maasta. Hesarissa pohdittiin ratkaisua Lapin ongelmiin ja Jari Tervokin ehdottaa 2 miljoonan kiinalaisen kutsumista apuun. Jotkut suomalaiset vaativat Dalai laman paluuta valtaan ja teokraattisen pappishallinnon palauttamista Tiibetiin. Se vaikuttaa hieman tekopyhältä, koska samaan aikaan viereisessä Afganistanissa myös suomalaisin asein nimenomaan torjutaan tällaista ilmiötä.

Väyrysellä on tervettä näkökulmaa näihin asioihin ja hän ymmärtää myös Venäjän mahdollisuudet Suomelle. Barentsin kaasu- ja öljykentille työskentelemään lähtevät 200 ranskalaista ovat valinneet asuinpaikakseen Rovaniemen, joten siitäkin voisi jo päätellä jotain noiden pohjoisten alueiden merkityksestä Suomelle.

Viimeisimmässä Suomen Kuvalehdessä oli laaja reportaasi suomalaisen sähköauton loistavista tulevaisuuden näkymistä. Valmet alkaa valmistaa Uudenkaupungin tehtailla mopoauton tyyppistä perheen kakkosautoa, Fortum on voimalla mukana ja Suomesta löytyy kaikki muukin tarvittava erikoistekniikka. Mikäli tämän lukija ihmettelee, että joku karkeistyöläinen blogissaan ottaa kantaa lähinnä intellektuaaleille kuuluviin kysymyksiin, niin katsokaa lähes vuoden takainen postaukseni mm. sähköautoista .