Israelin ja Iranin tukeman Hizbollahin välillä on koko Gazan sodan ajan (8kk) käyty matalan intensiteetin sotaa. Ei siis Israelin ja Libanonin, koska jälkimmäisen armeija, sekä maan muut asejoukot eivät osallistu jo satoja ihmisiä tappaneisiin iskuihin.

Ääri- islamia palvovat Anderssonit ja Honkasalot kirkuvat taas ylimmäisinä, koska libanonilaisia on kuollut 10 kertaa enemmän. Tämä johtuu vain siitä, että Israelissa on panostettu siviilien väestösuojiin ja raja-alueelta on evakuoitu jo 100. 000 siviiliä.

Hizbollahin taktiikka on sama kuin Hamasilla; terroristit käyvät ampumassa raketteja Israeliin ja sen jälkeen ne piiloutuvat tunneliverkostoonsa. Naiset, lapset ja muut siviilit jätetään taivasalle suojattomiksi. Ja mitä enemmän heitä kuolee, sitä parempi!

Tämä tilanne ei voi jatkua pitkään, vaikka juuri se on Iranin suunnitteleman kulutussodan tarkoitus. Israelin sitten pakosta hyökätessä voi siitä räjähtää iso sota. Venäjäkin on hiipinyt Golanille ja muualle Israelin rajoille, eikä sen tarkoitusperiä tiedetä. Ei siellä, eikä oikein muuallakaan.

Hizbollahilla on paljon isoja täsmäraketteja, joilla se saa aikaan paljon tuhoa Israelissa. Siviileillä on kuitenkin nuo hyvät väestösuojat ja varoitusjärjestelmät, joten tuskin paljon kuolonuhreja tulee.

Israelin johto on jo vuosia toistellut, että mahdollisessa sodassa Hizbollahia vastaan koko Libanon pommitetaan kivikauttakin kauemmas. Beirutissa ja muualla muslimit asuvat tiukasti omilla alueillaan, joten ne on helppo haudata sinne kivikasojen alle.

Libanonin vakituinen armeija ja muut kristittyjen, druusien, jne. asejoukot iskevät todennäköisesti jollain tapaa Hizbollahin selustaan. Druusit ovat nimittäin suurimpia kärsijöitä tässä kulutussodassa, koska ne asuvat aivan Libanonin raja- alueen molemmin puolin. Nytkin jää kirsikkasadot korjaamatta.

F- 35 hävittäjät ovat muuten aivan loistavia vekottimia ohjusten ja rakettien torjunnassa. Iranin iskiessä Israeliin ne tuhosivat satoja kohteita.

PS. Kaikki leipätekstissä oleva viisaus ja tieto on peräisin Jerusalem studion korkea- arvoisilta asiantuntijoilta.