Suomeen tulee kolmea eri tyyppiä maahanmuuttajia: humanitäärinen mamu, halpatyöläinen mamu ja huippuosaaja mamu.

Humanitäärinen mamu tulee useimmiten jäämään kokonaan työmarkkinoiden ulkopuolelle ja elää enimmäkseen Kelan ja sosiaalitoimiston kustannuksella. Paitsi Ukrainan naiset, joilla on varmasti jo vuoden Suomessa oleskelun jälkeen korkeampi työllisyysaste kuin täällä vuosia tai vuosikymmeniä asuneilla musliminaisilla. Ja vuoden kuluttua myös parempi kuin kaksi vuotta tai vuosikymmeniä asuneilla muslimimiehillä.

Halpatyöläinen mamuja tulee myös EU: n alueelta. He työskentelevät ulkomaisten firmojen listoilla ja heidän palkkansa on täysi arvoitus teille tietämättömille. Vuoden 2008 laman aikaan erään suurehkon yrityksen pomo kertoi minulle virolaisen yrityksen tarjonneen kirvesmiehiä ja muita ammattilaisia 12€/h yritysveloituksella. Siinä oli kaikki: alvit, verot, kaikki ja grynderin maksettavaksi jäi vain tuo 12 euron naurettava summa. Sama toistuu nytkin, koska rakennusala on pahassa lamassa ja viimeisetkin kantakirjasuomalaiset miehet potkitaan pois alalta.

Huippuosaaville mamuille pitäisi järjestää Kanadan ja Saksan malli, jolla he pääsevät maahan heti, jos ehdot täyttyvät.

Verohallinnon ylitarkastaja Sari Wulff tutki aikoinaan 14. 000 ulkomaisen rakennustyöläisen palkat ja veronmaksun, jolloin hän yllättyi matalista palkoista ja alipalkkauksesta. Hän totesi kuitenkin vain avuttomana: alipalkkaus ei ole rikos ja ilmeisesti he maksavat verot kotimaihinsa.

Nyt tuo samainen Sari Wulff on tyttöhallituksen käskystä kehittänyt omakotitalon rakentajille jopa 15. 000 euron rangaistuksen, jos verottajalle ei esitetä tarvittavia tietoja. Tyttöhallitus oli vaatinut jopa lopputarkastuksen epäämistä ja talon julistamista asuinkelvottomaksi, jos tietoja ei toimiteta.

Tyttöhallituksen menettely on tyypillisen suomalaista näennäistekemistä; ei haluta ja uskalleta puuttua yli miljardin katoamiseen ja kriminalisoida isoilla työmailla tapahtuvaa pimeää ja alipalkattua ulkomaalaista työtä. Sen sijaan käydään suomalaisten okt- rakentajien muutaman veromiljoonan huijauksen kimppuun.