Uusi hallitus on taas rakenteilla ja kokoomuksen mukaantulo tietäisi 1990- luvun nälkäkuurin uusimista. Kepua ja kokkareita yhdistää tuo EU: n ulkopuolelta tuotavan halpatyövoiman tarveharkinnan poistaminen ja se toteutunee. Nämä eivät tietenkään vie kaikkia suomalaisten työpaikkoja, mutta he määräävät palkkatason.

Suomalaisia rakentajia uusi hallitus ei pahemmin enää kiinnosta, alan tilanne ei voi  enää pahemmaksi  mennä. 
Sen sijaan julkinen sektori tulee nyt juomaan EU:n myrkkymaljan pohjaan asti ja viimeisenkin tipan niellen. Espoossa on jo suunnitteilla 900 työpaikan ulkoistaminen ja samoin käy kymmenilletuhansille  muillekin julkisen sektorin työpaikoille.

Pk- seudun kunnalliset työt tullaan yhä enemmän hoitamaan Baltiasta käsin: 10 pitkää päivää töitä Suomessa ja 5 päivää vapaalla kodumaassa. Asutaan kimppakämpissä, jolloin kolmiossa voi asua 18 henkeä ja omat eväätkin tuodaan kotimaasta. Näin on rakennusala pyörinyt jo 15 v ja samaa lääkettä on tarjolla nyt muillekin.

Meille on jo vuosia puhuttu Viron ja Latvian malleista ja näissä maissahan 20-40 % työikäisestä väestöstä on muuttanut ulkomaille. Maahanmuutto on kaksisuuntainen tie, kuten Kaamasentietä voi ajaa niin pohjoiseen kuin eteläänkin. Joten ehkä Suomessa on 10 v kuluttua 6 miljoonaa asukasta, mutta heistä vain 4 miljoonaa on alkuperäisiä impivaaralaisia!

Naisvaltainen julkinen sektori on aina kannattanut avoimia rajoja, kunhan heidän omat työpaikkansa ovat tarkoin ja moninkertaisesti suojatut. Nyt sille taitaa tulla loppu ja konkurssikypsien kuntien on pakko myydä työt vähiten tarjoavalle. Tähän tultiin, vaikka siitä varoitettiin.

Asun 60. 000 asukkaan lähiössä K: n  (kirjain muutettu, kts Kafka ) kaupungissa ja tänne on tullut huomattavan paljon pakolaisen näköistä väkeä. Tummapintaisia lähi- itäläisiä ja afrikkalaisia, joiden vaatetus kielii lyhyestä maassaolosta. Heistä  90 % on 20- 40 vuotiaita miehiä, minne lienevät jääneet ne punamekkoiset ja itkuiset pakolaislapset, joista hesarissa ja telkussa on kerrottu.

Olen kotoisin Tornionjokilaaksosta ja lapsena sain kuulla loputtomasti silminnäkijäkertomuksia Lapin sodasta ja tuon jokilaakson tuhosta. Lisäksi olen nähnyt ruotsalaisia dokumenttifilmejä joen toiselta puolelta, missä näytetään tulimerenä palavaa Suomen puolta ja saksalaisten totaalista tuhoamista pakenevien pakolaisten laumoja. Kaikki Ruotsiin tulleet pakolaiset olivat naisia, vanhuksia ja lapsia, 16- 65- vuotiailla miehillä ei ollut mitään asiaa joen yli. Harvat yli tulleet miehet palautettiin välittömästi ja tarvittaessa voimakeinoilla.