Helsingin Sanomat väitti Eläketurvakeskuksen laskelmiin perustuen, että "Suomessa pitäisi vuonna 2050 olla 1,4 miljoonaa ulkomaalaista, jotta eläkemaksujen merkittävä nousu vältettäisiin". Laskelmassa ei ole erikseen huomioitu sitä, ovatko maahanmuuttajat turvapaikanhakijoita tai vaikkapa työperäisiä maahanmuuttajia, mutta siinä on käytetty arviota, jonka mukaan maahanmuuttajamiesten työllisyys on 20 prosenttia ja naisten 30 prosenttia pienempi kuin Suomessa syntyneillä. Professorin ajatuksia.

Kaikissa medioissa kerrotaan päivittäin, että Suomen työllisyysasteen pitää olla 75% luokkaa, jotta yhteiskunta pyörisi omillaan. Nyt ollaan silti vaatimassa 1. 4 miljoonan sellaisen ihmisen maahanmuuttoa, joiden työllisyysaste arvioidaan heti 20- 30% alhaisemmaksi. Tämä nerokas ratkaisu vaatisi kantakirjasuomalaisten työllisyysasteen nousua lähelle 100%, tai sitten 6- päiväistä työviikkoa.

Yksikään telakka ei edes suunnittele laivaa, jolle se ilmoittaa varman uppoamispäivän 5 vuoden päähän. Hesari esittelee kuitenkin meille tulevaisuuden Suomea, joka on jo puoliksi palanut.

Ja sitten toinen lainaus ja vielä hullummasta asiasta:

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen otti EU:n eniten saastuttavien maiden Puolan, Romanian ja Bulgarian päästövelvoitteet Suomen kannettavaksi, koska ne eivät muuten olisi ratifioineet Pariisin sopimusta ja EU olisi jäänyt sopimuksen ulkopuolelle. Solidaarisuus merkitsee vuositasolla suomalaisille kotitalouksille 500 miljoonan euron ja teollisuudelle 800 -1200 miljoonan euron lisälaskuja. (PTT:n tutkimus).

Onkohan Katainen ollut tuossakin asialla ja saanut Junckerin juopolta ylimääräisen hiusten pörrötyksen ja olisiko munistakin hipaistu!

Mutta ei se mitään, meidän pitää metsäteollisuuden alasajolla tehdä vielä enemmän ilmaston eteen. Silloin ainakin ruotsalaiset ovat tyytyväisiä, kun pahin kilpailija ampuu itseään molempiin polviin.

Katselin eilen hetken Pekka Haaviston vaalitenttiä ja hän hössötti jostain Finnairin koneista, jotka ajaisivat Amerikan reittiä käyttäen polttoaineena rypsiöljyä, kauramaitoa, tai mitä lie oli vanha ruuna keksinyt. Niin pientä, niin pientä!

Suomen eläkerahastojen varoista 70% on sijoitettu ulkomaille, kun joskus 15v sitten tuo 70% oli sijoitettu Suomeen, näiden palkansaajien rahojen kotimaahan. Väitetään ulkomaille sijoittamalla saatavan suuremmat tuotot (1-2 kuppaista prosenttia), mutta kotimaahan sijoittamalla olisi kansantaloudellinen vaikutus valtavasti enemmän niin bkt: n  kuin työllisyydenkin suhteen. Päätökset tehdään kuitenkin vain johtajien ja hallintoneuvostojen palkkioita ja bonuksia ajatellen, ei siellä muu paina.

Eilen tv: ssä saksalainen autotehtailija kertoi sähköautojen tuotannon olevan kysyntää hitaampaa, koska akkuja ei vain ole saatavilla. Nyt olisi kiireellä perustettava Talvivaaran kylkeen Valtion AkkuMulaattori Oy  (VAM Oy), ennen kuin ne akkutehtaat nousevat Ruotsiin ja Suomelle jää vain nikkelin toimitukset. Keksin nimeen tuon Mulaattorin, koska siitä tulee heti mulatti mieleen ja näin saadaan vihreätkin mukaan tähän isänmaalliseen projektiin.