Tällä minun asuinalueellani on jo neljä parturiliikettä, joita pyörittävät pakolaisina tulleet muslimimiehet. Kannatan ehdottomasti pakolaisten yritteliäisyyttä, mutta nuo parturit menevät jo tragikomiikan puolelle.

He mainostavat ikkunoissaan avoimesti 10 € hiusten leikkausta, mikä on täysi mahdottomuus rehelliselle yrittäjälle. Samoissa kiinteistöissä toimivat suomalaiset parturit kun veloittavat miesten hiusten leikkuusta 30 €.

Kävin kerran eräässä noista. Maksu pyydetään käteisenä ja kuittia vaativalta saatetaan katkaista muutakin kuin hiukset, oli minulle kerrottu. Paikalla oli kaksi irakilaista ja hiusten leikkuu tapahtui rivakasti; olivatko sitten irtopäillä harjoitelleet, en tiijä. Minulla oli kuitenkin vain 20 euron seteli, mutta heillä ei latiakaan kassassa. Pienen ihmettelyn jälkeen he kaivoivat tiskin alta maksupäätteen ja maksoin kortilla.

Nämä kympin parturit saavat tietysti jotain starttirahaa ( 600- 700 €/kk ) ym sellaista tukea, mutta liikkeen vuokrat heillä on varmasti samat kuin suomalaisillakin.

He tulevat pärjäämään vuoden, korkeintaan kaksi ja sitten onkin jo kymmeniätuhansia euroja liikkeen vuokria, sähköjä, veroja, vakuutuksia, alveja, työnantajamaksuja etc rästissä. Tämän jälkeen he joutuvat tietysti turvautumaan sosiaalitukeen ja noiden velkojensa takia heidän ei enää ikinä kannata mennä mihinkään normaaliin työhön.

Samalla he ovat lyöneet nurin, konkurssiin ja ahdinkoon muutaman kantasuomalaisen naisyrittäjän, jotka ovat myös ajautuneet sille samalle Kelan luukulle.

TE- keskukset ja Migri ( päänsärky, suom huom ) harrastavat tiukkaa positiivista syrjintää ja järjestävät pakolaisille kaikki mahdolliset ohituskaistat, mutta tässä parturihommassa he tekevät musulmaanille enemmän vahinkoa kuin Isis millloinkaan.

Nyt on kohistu paljon Lapin matkailuyrittäjistä, jotka tarjoavat suomalaisille vain minimipalkkaa ja ottavat mieluiten töihin jonkun halvemman työntekijän Baltian maista. Kaikkein paras on tietysti joku jonnekin  Bălgarijaan rekisteröity yritys, joka maksaa työntekijöilleen 2- 7 €/h ja niin "yritys kuin työntekijätkin maksavat verot omaan kotimaahansa".

Lapissa turistit ja työntekijät ovat pian enimmäkseen ulkomaalaisia, joten miksi ihmeessä yrittäjien pitäisi sitten olla suomalaisia! Kymmenen vuoden kuluessa valtaosa Lapin palveluyrityksistä ( siivous, kiinteistönhuolto, henkilöstövuokraus etc ) on rekisteröity Baltiaan ja muualle itäiseen Eurooppaan. Ravintoloita ja hotelleja omistavat ja pyörittävät kiinalaiset, joilla on se taito hanskassaan ja joilla koko suku painaa kellon ymäri sen lyhyen sesongin.

Sama kuin rakennusalalla, kuljetuksessa etc. Tässä malliksi Rakennusliiton saartolista, lappilaiset voivat miettiä sitä hiljaa mielessään.