Jutta Urpilainen luopui konservatiivisesta pukeutumistyylistään Iltalehden kuvauksissa.

 

Uudenvuoden Iltalehden aukeamalla Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen keikoili lähes ilotyttöjen ammattiasua muistuttavissa releissä ja vieressä lukee hekumallisesti "VAU". Tuo kuva oli propaganda-arvoltaan samaa luokkaa, kuin jos Paavo Lipponen esiintyisi alasti Me Naiset lehdessä.

Kokoomuksen kärkikaarti on täynnä kauniita ja hyvin koulutettuja nuoria naisia, joille ei varmasti tulisi mieleenkään lähteä poseeraamaan pornahtavissa asuissa vasemmiston lehtiin. He kun tietävät olevansa ennen kaikkea ammattipoliitikkoja, eivätkä lähde kilpailemaan seksin ammattilaisten kanssa.

Mikäli Urpilainen olisi esiintynyt jossain vasemmiston lehdessä leikkisässä "kyllä sitä löytyy tarvittaessa meiltäkin"-hengessä, niin sen voisi vielä jotenkin ymmärtää. Demareillahan on perinteisesti ollut vahva työväenluokkainen naisasialiike ja juuri tuollaisesta naiskuvasta he ovat pyrkineet eroon.

Demarin verkkolehti värväsi ex-pornotähti Rakel Liekin kolumnistikseen ja ex-piispa Ilkka Kantola nostettiin alle vuoden puoluejäsenyyden jälkeen varapuheenjohtajaksi. Heissähän nyt ei tietysti ihmisinä ole mitään vikaa, mutta Suomen suurimman työväenpuolueen keulakuvina ovat taustojensa vuoksi enemmän kuin kyseenalaisia. Tuollaisilla valinnoilla saadaan ehkä jonkin verran uusia äänestäjiä, mutta samaan aikaan kymmenkertainen määrä vanhoja kannattajia lähtee.

Sosiaalidemokraateilla tulee olemaan Urpilaisen jälkeen pitkä ja kivinen tie takaisin valtapuolueeksi. Tämä yksi perkeleen Ihalainenkin vielä kävi tuudittamassa SAK:n prinsessa Ruususen uneen, mistä se tuskin herää sadassa vuodessakaan. On tietysti hienoa olla vaimon ja tämän naisystävien mielestä "maailman kiltein mies", mutta sellaisen tohvelisankarin ei pitäisi ikinä nousta ay-liikkeen johtajaksi. Työnantajapuolelta lähetetään nimittäin neuvotteluihin aivan eri sarjan karjut ja STK:ssa Ihalaisen ominaisuuksilla varustetut miehet pääsevät korkeintaan hakemaan pullaa kioskilta. (Tämä mielipiteeni on hieman arveluttava, mutta tältä se SAK:n vaikeneminen kaikissa valtakunnan asioissa on vaikuttanut näin kentältä katsoen).

Harvoin on joku ihminen luonteeltaan ja ulkomuodoltaan niin papiksi luotu, kuin on tämä ortodoksien isä Mitro. Hänestä tulee aina legendaarinen isä Camillo mieleen. Monelle ateistillekin olisi suuri kunnia päästä yölliselle kalareissulle testaamaan vakaumustaan tämän aina pilke silmäkulmassa puhuvan veijaripapin kanssa. Hänen jatkuva esiintymisensä tiedotusvälineissäkin on ollut ainoastaan positiivista ja luonut ortodoksikirkolle myönteistä julkisuuskuvaa. Mutta kuinka moni meistä haluaa kuunnella keskustan euroedustaja "Revon"? takkuilevia selityksiä EU:n uudesta välihousut kieltävästä direktiivistä! Hyvä mies menee piloille ja masentuu lopullisesti EU:n mielettömässä byrokratiassa.