Palestiinalaisia, Palestiinan valtiota ja Hamasia puolustavat mielenosoitukset ovat nyt levinneet Helsingin yliopistolta myös Tampereelle.

Kun Berkeleyn valtiotieteen professori teki kyselyn nuorille mielenosoittajille siitä, mikä joki ja mikä meri on kyseessä "Joelta merelle"- iskulauseessa, jota he hokivat ympäri kampuksia, alle puolet heistä osasi nimetä kyseisen joen ja meren. Alle neljäsosa opiskelijoista tiesi, kuka oli Jasser Arafat.

Näin kirjoittaa Sanna Ukkola hyvässä kolumnissaan. Kysyttäköön muslimeilta mitä tuo Joelta merelle tarkoittaa ja he vastaavat heti : juutalaisten tappamista tai vähintäänkin karkottamista koko Israelista.

Tässä sitten Tampereen yliopiston Palestiina- tutkimusryhmän kirjoitus vain muutama päivä Hamasin lokakuisen hyökkäyksen jälkeen. Nämä kolme tutkijaa ovat joko osittain aivovammaisia tai sitten he valehtelevat vielä tyhmemmille lukijoilleen.

Israel on miehittänyt Gazaa vuodesta 1967 alkaen ja Israel alkoi saartaa Gazan kaistaletta vuonna 2007. 

Jokainen lukutaitoinen aikuinen tietää Israelin vetäytyneen täydellisesti Gazasta vuonna 2005, koska se oli osa Oslon rauhansopimusta ja kädenojennus palestiinalaisille. Samoin Israel vetäytyi Siinailta saadakseen rauhansopimuksen Egyptin kanssa ja se sopimus on nyt pitänyt jo 46 vuotta.

Israel saartaa Gazaa, mutta myös Egypti saartaa sitä paljon tiukemmin 13 kilometriä pitkällä rajallaan. Gazasta on käynyt 17. 000 ihmistä töissä Israelissa ja paljon enemmän saamassa erilaista sairaalahoitoa. Gazan sairaalat ovat kyllä olleet hienoja, mutta kun ne ovat olleet enimmäkseen Hamas- terroristien tukikohtia. Sehän huomattiin nyt.

Porno- Rakel Liekin Yle juhlii Euroviisuissa menestyneen Israelin edustaja Eden Golanin kappaleen huonoa menestystä myyntilistoilla. Mikä radioasema, ravintola, disco tai yökerho uskaltaa soittaa kappaletta, koska sitten niiden tilat todennäköisesti poltetaan ja henkilökunta murhataan (Charlie Hebdo, Jyllands Posten, jne).

Minä näen kulkiessani usein suomalaisten takeissa, repuissa, autoissa ja polkupyörissä Ukrainan lippuja tuen osoituksena. Suomessa asuu lähes satatuhatta venäläistä, mutta ketään heistä ei ole pahoinpidelty sen takia, eikä heidän tarvitse salata venäläisyyttään tai vältellä venäjän puhumista.

Juutalaiset eivät uskalla käyttää Suomessa kipaa tai muita tunnuksiaan ja synagogat ovat erikoisvartioinnissa, mutta Palestiinan tunnuksia näkee joka puolella ja muslimeilla ei ole mitään pelkoa väkivallasta.

Minä ompelisin mielelläni Israelin lipun tai Daavidin tähden reppuuni, mutta sitten minut hakataan tai tapetaan jo muutaman päivän sisällä. Koska minä vanhempana miehenä olen parin viime vuoden aikana joutunut jo kaksi kertaa nuoren, humalaisen somalimiehen pahoinpitely- yrityksen kohteeksi jo valkoisen ihonvärini takia.

En siis ota riskiä Israelin lipun kanssa, koska jo ihonvärini takia minun pitää kantaa 15 cm pitkää ristipäämeisseliä taskussani. Keskellä päivää, selvinpäin ja kauppareissuilla, iltaisin ja öisinhän minun pitää jo valita myös kulkureittini.

Katsokaa tästä video monikulttuurisesta Amsterdamista ja ymmärrätte mitä tarkoitan. Jos ette ymmärrä, niin soittakaa Panu Laturille tai Ville Komsille ja voitte vielä vaikkapa selata Ruotsin sivustoja.