Iranin presidentti Ebrahim Raisin on nyt todettu kuolleen helikopterin pudottua Itä- Adzerbaidzanin vuoristossa. Siinä kylkiäisenä lähti Helvetin lieskoihin myös Iranin ulkoministeri Hossein Amir Abdollahian, aivan kuin Prisman avajaisissa käyneen kotirouvan kainalossa on ostosten lisäksi myös se ilmainen muoviämpäri.

Tuohon muoviämpäri Hosseiniin ei kukaan kiinnitä mitään huomiota, mutta ääri- islamistisen joukkomurhaaja Raisin kuolemaa pidetään virallisissa lausunnoissa ihan hyvänä asiana. Onko tässä nyt se politiikan Musta joutsen, joka voi muuttaa koko maailman polittista asentoa?

Iran on ollut Venäjän tärkeä liittolainen Ukrainan sodassa ja se on ampunut ohjuksia myös Saudi- Arabiaan, Emiraatteihin, Israeliin, Irakiin, Syyriaan, Pakistaniin, Afganistaniin ja rahtiliikennettä terrorisoimalla katkaissut Suezin kanavan laivaliikenteen. Välikäsien kautta enimmäkseen, mutta kaikki ovat koko ajan tienneet kuka haluaa kalifiksi kalifin paikalle.

Jerusalem studiossa vierailleet amerikkalaiset kenraalit ja asiantuntijat ovat koko ajan kironneet, että miksi presidentti Biden ei fokusoi politiikkaansa Lähi- idän Suureen saatanaan, koska nimenomaan Iran on alueen kaikkien sotien takana. Suezin kanavan poistuminen käytöstä halvauttaa lisäksi koko maailman taloutta.

Nyt talvella Iran ampui omalta maaperältään yli 300 isoa ohjusta suoraan Israeliin, mutta USA: n, Britannian ja muiden avulla ne torjuttiin. Niiden osuminen Israelin kaupunkeihin olisi tiennyt välittömästi suursodan alkamista.

Israelin vastaus siihen oli hyvin pieni, koska heillä ei ole kuitenkaan mitään mahdollisuuksia voittaa maailman mielipidettä puolelleen. Nähtiinhän se Hamasin tekemässä 1300 israelilaisen joukkomurhassa, jonka jälkeen Suomessakin Li Anderssonin kaltaiset vinkupissikset julistivat sen olevan Israelin omaa syytä!

Azerbaidzan on Iranin tapaan islamilainen tasavalta, mutta sillä on diplomaattisuhteet ja erittäin hyvät välit Israeliin. Maan Iranin vastaisella rajalla on Israelin tukikohta juuri siellä Raisin Helvettiin lähtöalueella. Oliko tässä nyt Mossadin vastaus siihen Iranin tekemään ohjusiskuun Israelia vastaan, sekä terroristijärjestöiksi todettujen Hamasin ja Hizbollahin tukemiseen!

Irania johtava ajatolla Khamenei on jo vanha mies, minkä lisäksi Israel tappoi Syyriassa 18 aivan Iranin korkeinta sotilasjohtoa olevaa upseeria. Iranissa on armeijan rinnalla vallankumouskaarti, mutta onko se loppupeleissä yhtä avuton kuin se Saddam Husseinin kohuttu tasavaltalaiskaarti. Josta ei USA: n hyökättyä löytynyt kuin paskainen vana aavikolla.

Jerusalem Postin asiantuntijoiden mukaan Raisin kuolema tuskin vaikuttaa Iranin sotapolitiikkaan, mutta maan sisäinen tilanne on arvoitus. Nyt Israelilla ja USA: lla olisi ehkä tilaisuus käyttää maan sekaannusta hyväkseen, koska Iranilla ei ole mitään kunnollista maansa, ydinlaitostensa ja tukikohtiensa puolustamiseen. Se on keskittynyt vain hyökkäämään joka suuntaan, mihin tulee väistämättä jossain vaiheessa katkera loppu. Iranilla saattaa nimittäin olla jo valmiina puolenkymmentä ydinasetta.