On aivan sama minkä värinen kissa on, jos se vain pyydystää hiiriä

Noin lausui Deng Xiaoping aikoinaan, mutta se ei päde meidän viidestä mirristä koostuvaan hallitukseemme. Nämä kaupungeissa helppoa elämää viettäneet mirrimme eivät edes tiedä mikä hiiri on. Paitsi tietokoneen hiiri, jolla näpyttämällä ja leukoja liikuttamalla he ovat saaneet elantonsa.

Hallituksen mandaatti on neljä (4) vuotta ja siitä on nyt jo puolet kulunut. Aina ennen hallituksen päätökset ovat koskeneet enimmäkseen vain sen omaa kautta, mutta tämä mirrihallitus tekee jatkuvasti päätöksiä, jotka pitää seuraavien hallitusten rahoittaa ja toteuttaa.

Nyt päätettiin luoda satatuhatta työpaikkaa seuraavien kymmenen vuoden kuluessa ja seuraavien hallitusten pitää keksiä miten ja millä rahalla. Kaiken huippu oli Li Anderssonin lupaamat 16. 000 työpaikkaa vuoteen 2065 mennessä, siis seuraavan 45 vuoden aikana. Ja pääministeri Sanna Marin jopa ylisti eduskunnassa tuota täysin järjetöntä lausuntoa. Urho Kekkonen oli vielä vallassa 45 vuotta taaksepäin, joten siitä voi vähän arvioida Anderssonin järjenjuoksua.

Pari kuukautta sitten hallitus heitti täysin yllättäen ylimääräiset 1. 000 miljoonaa euroa kunnille ja näin kuntataloudet kokivat historian suurimman ylijäämän. Nyt Helsinki on jo ilmoittanut jakavansa satojen eurojen bonuksen kaikille kaupungin työntekijöille ja muut kunnat tulevat seuraamaan esimerkkiä. Vaikka kuntatyöntekijöillä oli historian helpoin vuosi, koska suurin osa palveluista oli suljettuna koronan takia. Silti ketään ei irtisanottu, kuten yksityisellä sektorilla joudutaan aina tekemään toiminnan loppuessa.

Koronapotilaita raskaissa suojavaatteissa ja pakkotahdilla hoitaneille hoitajille ei voitu maksaa ylimääräistä, mutta sen sijaan taas sosiaalitukea ammattimaisesti nauttiville löytyi 75€ lisä jokaiselle kuukaudelle.

Tänään mirri- Marin vaatii 300 miljoonan euron veronkorotuksia, vaikka muualla maailmassa kaikille kansoille on annettu nimenomaan verohelpotuksia ja selvää rahaa koronan takia. Mutta tämä hallitus jakaa rahaa vain ja ainoastaan omille kannattajaryhmilleen, jotka eivät maksa veroja, vaan elävät verorahoilla.

Jostain ihmeen syystä äärifeministinen Yle julkaisi Leena Krohnin kirjoituksen, jossa tämä kirjallisuuden Finlandia- palkinnon voittanut ja muutenkin ansioitunut nainen arvostelee suoraan poliittista islamia ja ”taistolaista” intersektionaalista feminismiä. US- Puheenvuoron Pekka Pihlanto on loistavasti referoinut tuon Ylellä olleen pitkän kirjoituksen. On hyvä, että joku arvostettu nainen ottaa kantaa tällaiseen, koska yksikään mies ei tuollaisia julkisuuteen saa ja joutuu Raija Toiviaisen johtaman stalinistisen oikeuslaitoksen hampaisiin. Siis lukekaa ja jakakaa eteenpäin, kun vielä voitte!