EU hyväksyi sukupuolikiintiöt pörssiyritysten hallituksiin. Jatkossa vähintään 40 prosenttia hallitusten jäsenistä on oltava ”aliedustettua sukupuolta”.

Norjassa tuli jo aikaisemmin voimaan sama laki kuin nyt EU: ssa, ja siellä on syntynyt sellainen käsite kuin Kultainen hame, jolloin samat naiset valitaan monien yritysten hallituksiin. Niihin valitaan vain sellaisia naisia, jotka osaavat pitää suunsa kiinni ja puhuvat vain kysyttäessä. Ihannehan olisi mykkä ja lespo nainen, koska silloin kolme vähemmistöä saisi edustuksen samassa henkilössä.

Silloin todennäköisesti Seta järjestäisi tälle mykälle tulkin, joka osaisi mykkäkieltä. Ja tämä tulkki tietysti mykän mielipiteen esitettyään latoisi päälle vielä vartin omaa sekavaa agendaansa. Tämä pitää yritysten huomioida tuollaista kielen, sukupuolen ja aatemaailman suhteen vammaista henkilöä valitessaan.

Suomessa naisia on jo 35.2% pörssiyritysten hallituksissa, mutta meillähän pistetään aina paremmaksi tällaisissa asioissa ja todennäköisesti nyt vaaditaan naisille 60% kiintiöitä.

Suomessa lääkäreistä 60% on naisia ja hammaslääkäreistä 80%. Silti yhdenvertaisuusvaltuutettu Eva Biaudet järjesti aikoinaan Oulussa messut näille aloille pyrkiville, mutta ne olivat avoinna vain naisille. Siinä olivat pakkoruotsin apartheid ja feminismi parhaimmillaan, kuten myös yhdenvertaisuusvaltuutetun viran meno useimmiten ruotsinkielisille.

Tämä ei ole kuitenkaan mikään ihme, koska Suomen tärkeimmässä tasa- arvoa vaalivassa ja siitä joka suuntaan lausuntoja antavassa Tasa-arvoyksikössä (TASY) kaikki 18 jäsentä (100% ja naisten tasa- arvo) ovat naisia. Heillä on ollut se naisten 100% siellä aina, joten eipä ole hurraamista naisväen demokratiakäsityksessä.

 

nais.jpgnaispa.jpg