Kiina valtasi Tiibetin 1950- luvulla ja 6 miljoonaa tiibetiläistä joutui Maon vallan alle. Näillä kahdella valtiolla on pitkä päällekkäinen historia ja Suur- Tiibet oli joskus aiemmin miehittänytkin Kiinaa.

Heidi Hautala ja kumppanit itkevät vieläkin tiibetiläisten kaameaa kohtaloa ja halaavat nyyhkien Suomessa vierailevia Tiibetin munkkeja.

Krimin niemimaa on Venäjälle sama kuin Riviera Ranskalle. 1950- luvulla humalainen Hrutsev luovutti Krimin Ukrainalle. Se oli pelkkä hallinnollinen aluesiirto Neuvostoliiton sisällä, aivan kuten Sipoon vauraiden osien liittäminen Suur- Helsinkiin.

Ukrainan torilla puhkesi kapina. Senaatintorilla mellakoivat persut eivät milloinkaan saisi Suomen hallitusta nurin, mutta Majdanin torilla kapinoivat ukrainalaiset kaatoivat hallituksensa. EU oli luvannut heille oikotien jäsenyyteen ja torilla heiluva amerikkalainen senaattori ja presidenttiehdokas John McCain lupasi välittömän Nato- jäsenyyden ryssää vastaan.

Venäjän vihreät miehet valtasivat Krimin niemimaan ja kansanäänestyksessä niemimaan 2. 3 miljoonainen  venäläisväestö ( 90 % )äänesti Venäjään liittymisen puolesta.

Nyt Heidi Hautala ja kumppanit itkevät Naton ja EU: n kaameaa kohtaloa ja halaavat nyyhkien Suomessa vierailevia Naton upseereita.

Jo tänä kuluvana Jumalan vuonna 2016 olisivat Venäjän tukikohtasopimukset Krimillä päättyneet ja jo tänä vuonna olisivat USA: n ja Saksan armeijat voineet marssia Krimille. Ikivanhalla venäläisellä alueella 2 miljoonaa venäläistä olisi taas saanut ihmetellä saksalaisia panssareita ja amerikkalaisia sotilaita. Ja sotahullu Trump USA: n presidenttinä.

Putin on roisto kansainvälisessä politiikassa ja Venäjä häirikkövaltio, mutta ne ovat realiteetteja joiden olisi luullut olevan  kaikkien tiedossa. EU:n ulkoministerinä toimiva italialainen prinsessa ja EU: n ytimessä nöyristelevä Jyrki Katainenko tekivät näin kammottavan virhearvion?

Eihän sillä Krimillä nyt muuten mitään hevon helvetin väliä, mutta kun nuo pakotteet kaatavat koko Suomen valtion.
Hesari meuhkaa päivittäin Venäjän siviilien pommituksista Syyriassa, kuten tänäänkin. Joku avustustyöntekijä oli ajanut pikkuisella autolla Aleppoon ja siinä yön pimeydessä hänelle oli valjennut kokonaiskuva tilanteesta.

Isiksen riveissä taistelee kymmeniätuhansia tsetseenejä (Venäjän kansalaisia) ja vielä enemmän porukkaa entisistä Neuvostoliiton muslimivaltioista. Venäjällä on siis oma ählämi ojassa. Kiina on muuten myös lähettänyt 5. 000 miestä Isisiä vastaan, koska Kiinan muslimialueiltakin on lähdetty parrat täristen Kalifaattia perustamaan. Ja jos hävitään, niin sitten Suomeen lapsipakolaisiksi.

Israel ilmeisesti tekee tiivistä yhteistyötä Venäjän kanssa, koska he eivät halua mitään Isistä tai vieläkin pahempaa Al Nusraa rajoilleen.

Katselin eilen ulkomaisen dokumentin Libyan historiasta ja nykypäivästä. Koko arabikevät oli hirveä virhe, diktatuurien tilalle saatiin vain hirveä kaaos, sisällissodat, pakolaisvirrat ja terrorismi. 

Käytännössä Suomi on jo Natossa, käymme taloussotaa Venäjää vastaan. Omalla pihalla ja omassa navetassa, USA:n ja Saksan puolesta.