Suomen väestön keski- iän nousu on pysähtynyt. Kansa ei halunnut nostaa eläkeikää, joten hallitus päätti parantaa huoltosuhdetta keski- ikää laskemalla.

Elinikä on pidentynyt tehokkaampien lääkkeiden ja hyvän terveydenhuollon ansiosta, joten niistähän sitä sitten leikattiinkin. Kansan juomistakinhan säädellään viinan hintaa nostamalla ja valomerkkiä aikaistamalla. 

  Olisiko kukaan silti osannut kuvitella, että valtio päättää aikaistaa myös Viimeistä iltahuutoa. Paitsi tietysti talousmiehillä se on pyörinyt mielessä jo pitemmän aikaa, mutta eivät vain ole viitsineet ääneen sanoa.

 Virossa on ollut jo pitkään terveysalan lakko, jossa he vaativat hoitoapulaisille 3 euron, hoitajille 5, 5 euron ja lääkäreille 8, 8 euron vähimmäispalkkaa. Näin suomalaisesta kirvesmiehestä se tuntuu aivan kohtuulliselta, koska hän ansaitsee enemmän kuin raskasta työtä tekevä virolainen hoitoapulainen ja pitkälle koulutettu lääkäri. Enemmän kuin nämä yhteensä siis ja jo pelkillä työttömyyskorvauksilla.

Lääkärikunta ottaa yhä useammin palkkansa pienen verotuksen osinkoina ja kiertää näin veroja. Nyt hallitus uhkaa pidentää heidän pakollista perehtymisaikaansa terveyskeskuksissa ja se on ihan oikein. Tuo koulutus maksaa sentään yhteiskunnalle 170. 000 euroa ja lääkärit ovat itse vastustaneet koulutuspaikkojen lisäystä. Puhumattakaan sitten lääkärien palkoista, jotka ovat nousseet jo yritysjohtajien tasolle.

 Näin sitä vaan hyvinvointivaltion koneiston viimeiset rippeet jaksavat vielä oikaista kapitalismin pahimpia vääryyksiä. Harmaan talouden vauhti tosin vain kiihtyy; rakennusalan lisäksi on kuljetusalakin jo pian menetetty  kokonaan ja metsissäkin häärivät jo ulkomaalaiset.

Viimeistä iltahuutoa joudutaan aikaistamaan vielä monta kertaa ja monella tavalla. Maailmalla eri kansakunnat ovat parantaneet huoltosuhdettaan hyvinkin kyseenalaisilla tavoilla, mutta meillä se tehdään sentään vielä sivistyneesti.

Nämä lääkekorvausten leikkaukset ja terveydenhoidon alasajot rokottavat tietysti eniten kaikkein vähävaraisimpia ihmisiä, mutta heidän kohdallaan on kustannussuhdekin pahiten lenkallaan. Rahaa ei ole taskussa, mutta silti pitäisi päästä kalliisiin koneisiin makaamaan ja miljonäärilääkäri joutuu valvomaan työttömän sairasvuoteen äärellä!