Suomen Työkansa ja yrittäjät ovat kuin muovipussi päässä oleva panttivanki, jota muovipussia kiristetään koko ajan. Maamme kokonaisveroaste on jo 8% korkeampi kuin pahimmilla kilpailijoilla, mutta uutta veroa keksitään koko ajan vaan lisää. Muualla sen sijaan ovat talous- ja virkamiehet jo ajat sitten huomanneet, että monesti verojen alentaminen tuo kunnille ja valtiolle vain enemmän tuloja.

- Hei Annikka, Li ja Maria, miksei meillä ole kyrpäveroa, miehet pääsevät kaikessa niin helpolla?

- Ihanaa Sanna, sellainen pitää heti säätää! Tuossakin rakennustyömaalla ne vain naureskelevat tyytyväisinä, vaikka siellä on 16 astetta pakkasta ja kova tuuli!

Siihen verohallinnon muovipussiin pitää saada reikiä: nopea imaisu ja sitten hampailla narskutetaan.

Pääkaupunkiseudun asukkaat ja yrittäjät ovat jo vuosia tienneet, ettei verottaja noteeraa mitenkään havaitsemaansa alle 10. 000 euron veropetosta. Sitä kun on turha lähettää poliisille, koska näillä ei vain ole tutkijoita. Nyt vielä supistetaan poliisin määrärahoja, kuten myös yhä useampi konstaapeli/komisario laitetaan nettiin kyttäämään ”ählämi” sanoja.

Rakennustyöt tehdään enimmäkseen aliurakointina ja vuokratyövoimalla. Näin ollen aina talon valmistuttua työntekijöille tulee pientä lomautuksen pätkää. Useimmilla pienillä firmoilla on jo käytäntö, jossa pomo uudesta työstä soittaessaan sanoo tutulle miehelle:

-Älä ilmoita vielä mitään TE- keskukseen, ilmoitat vasta ensimmäisen viikon jälkeen. Saat siinä vähän liitolta ylimääräistä starttirahaa ja viikon katumusaikaa, pistetään se viikon palkka sitten pohjina seuraavalle viikolle. Hah, hah, saatana tätä helevetin kurjuutta ja ämmä vie nyt erossa rahat ja asunnot!

Työnantaja voi myös tankata työntekijän autoa vaikka kerran viikossa firman kortilla, tai keksiä jotain muuta pientä hyvää, johon verottaja ei pääse tuomaan satasien lisäkuluja. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon, mutta enhän minä niistä kaikista voi kertoa. Joutuisin linnaan!

Kaikki tällainen on jo aivan puhdas pakko, koska ulkomainen halpatyövoima ei maksa veroja mihinkään maahan ja voi siten tehdä kaiken 30- 40% halvemmalla.