Meillä on nyt kuukausia kohkattu tuosta LNG- laivasta, joka saapuu Suomeen ”ihan lähipäivinä”.

Eilen 8. 12. 2020 IS: NÄINÄ PÄIVINÄ Ferrolin telakalta, Luoteis-Espanjasta irtaantuu jättimäinen FSRU Exemplar, kelluva LNG-terminaalialus ja aloittaa matkansa kohti Suomea.

”Kelluvan LNG-terminaalin merkitys on suuri teollisuutemme kaasunsaannin turvaamisen kannalta. Haluan kiittää yhtiöitä ripeästä toiminnasta ja tuloksekkaasta yhteistyöstä", toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Minä löysin nyt tuon laivan Välimereltä, kiitos kommentoijan Merimies on Erimies. No, mutta kun se saatanan laiva on nyt Espanjan itärannikolla kokka kohti itää ja Italiaa. Salernoa, tarkemmin sanottuna. Mikäli linkki ei näy, niin syöttäkää hakuun Exemplar. Samannimisiä laivoja näyttää olevan useampia, joten ehkä olen väärässä.

Onko tämä nyt sitten taas sitä tyypillistä EeUuta ja Italia varastaa tuon Suomelle elintärkeän LNG- terminaalilaivan. Olisiko sille ollut tarvettakaan, koska Saksa on rakentanut vauhdilla kiinteitä kaasuterminaaleja, eikä se päästä yhtään kaasulaivaa maansa ohi pohjoiseen.

Tänään ilmoitettiin Olkiluoto kolmosen olevan jälleen pois pelistä ainakin tammikuun ja lisäksi Ruotsissa Oskarshamn 3 joutuu huoltoon generaattorivian vuoksi. Myös Ringhals 4:ssä on ongelmia, ja sen käyttökatko on venynyt odotettua pidemmäksi ensi vuoden puolelle.

Edit. tunti myöhemmin: Tuo laiva ajoi ensin 100 km suoraan pohjoiseen, sitten 50 km suoraan itään, sen jälkeen suoraan etelään ja nyt se on menossa taas suoraan itään. Joko kapteeni on juovuksissa, tai sitten se noudattaa Kepun hallituspolitiikan linjoja.  

Todella pahalta näyttää nyt kyllä tämä, kuten Estonian perämies sanoi viimeisessä viestissään.