Nokia lopetti aikoinaan Salon tehtaansa ja 1040 ihmistä menetti työpaikkansa.Eräs Nokian entinen apulaisjohtaja oli tutkinut lopetuksen kokonaisvaikutukset ja kaiken kaikkiaan 9. 000 ihmistä menetti työpaikkansa (HS).

Uudenkaupungin autotehdas lähettää nyt 1. 000 ihmistä kilometritehtaalle, joten tuon Salon mallin mukaan 5. 000 - 9. 000 ihmistä tulee menettämään työpaikkansa. Alihankkijoita, kuljetusyrityksiä, aliurakoitsijoita ja kaikenlaisia palveluyrityksiä. Tuo Mercedes- Mersun päätös säteilee kauhistusta ja kurjuutta myös Turkuun ja ylle laajan Pohjanmaan.

Raju inflaatio nostaa kuntien menoja kouluruokailuissa, päivähoidossa, vanhustenhoidossa ja kaikessa mahdollisessa. Ne eivät voi kuitenkaan nostaa kunnallisveroja, koska silloin ne viiimeisetkin työssäkäyvät ripustaisivat hanskat naulaan. Nythän on jo tulossa uusi sote- vero ja EU: lla on valmisteilla monenlaista veroa ja maksua. Kaiken huipuksi Sanna Marinin mahdollinen kakkoshallitus nostaisi ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveroja 10- 20% ja silloin ilmastohumpan rytmi olisi jo masurkan luokkaa. Nyt kannattaa perustaa hautaustoimisto!

Tänä vuonna tuhannet ja tuhannet kaupat ja palveluyritykset lopettavat, koska ihmisillä ei vain ole RAHHAA mihinkään ylimääräiseen. Parturit, hieromot, kahvilat, ravintolat, kuntosalit jne. loputtomiin. Vuoden lopussa maassa voi olla 100. 000 työtöntä enemmän ja valtion korkomenot 3- 5 miljardia.

Asuntovelkaisten on myöhäistä myydä enää asuntojaan, koska ei ole ostajia. Perheiden ja pariskuntien keskuuteen syntyy kauhistuttavia panttivankitilanteita, joissa pistoolia pitelee pankinjohtaja!

Kuten minulle olisi käynyt 1990- luvun lamassa, jollen olisi viime tipassa tajunnut myydä velkaista omakotitaloani. Sain vielä hyvät rahat ja koko laman ajan vietin korkeaa elämää. Veneilin, matkustelin blondin kanssa maailmalla ja otin viinaa aina kun mieli teki.

Nämä asiat ihmisten pitää käsittää, koska tämä meitä odottaa!