Tässä Pauli Vahteran Iltalehdessä ollut kirjoitus, joka on jälleen täyttä asiaa. Kukaan ei ole aikaisemminkaan pystynyt hänen kirjoituksiaan kumoamaan, joten lue ja kauhistu! Tässä eräs pysäyttävä esimerkki: 

Vuonna 2019 kehitysyhteistyöhön myönnetään 989 miljoonaa euroa, mikä vastaa 0,41 prosenttia Suomen bruttokansantulosta. Hallituksen tavoitteena on nostaa kehitysavun määrä 0,7 %:iin eli 1,7 miljardiin euroon. Toissa vuonna valtio keräsi ansiotuloista veroja 5,5 miljardia euroa. Eli tästä verosta kolmasosa halutaan lähettää ulkomaille.

Norjalla on 900 miljardin euron öljyrahasto, jolla summalla kattaisi Suomen valtion menot 16 vuoden ajan. Suomi taas joutuu myymään valtion omaisuutta ja ottamaan velkaa maksaakseen nuo kehitysavut ja maahanmuuton 3. 2 miljardin vuotuiset kulut, mutta silti me katsomme olevamme samassa sarjassa Norjan kanssa.

Tuo ehdotus ansiosidonnaisen päivärahan porrastamisesta on täyttä asiaa, vaikka en koskaan ole ollut, enkä tule ikinä milloinkaan olemaan kokoomuksen kannattaja.

Olen itse monikymmenvuotisen kirvesmiehen urani aikana saanut moniaita kertoja ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Koskaan ei kuitenkaan ole tullut tuo 500 päivää täyteen, vaan olisinko jotain vuoden verran ollut pahimmillaan. Näin ollen olisin saanut valtavasti enemmän työttömyyskorvausta, jos meillä olisi ollut osittain tuollainen Ruotsin kaltainen systeemi. 

Ruotsissa päivärahan suuruus on ensimmäiset 200 päivää 80 % ansioista ja seuraavat 100 päivää 70 % aiemmasta ansiosta. Siellä on tosin aika tiukka päivärahakatto, mutta sitä voitaisiin nostaa Suomessa, koska me olemme kokoamme suurempi ja koko Euroopan veturi. Tosin Ruotsissa on viimeiset yli kymmenen vuotta valtion talous ollut 3- 10 miljardia plussalla ja meillä saman verran miinuksella, mutta meillähän ovat Katainen ja Stuppimulqvist siellä EU: n ytimessä vapina- Merkelin ja juoppo- Junckerin pe*seitä nuolemassa.

Ruotsi ei lisäksi ole mallioppilas, koska se hakee EU- jäsenmaksujen palautuksia, mutta mallioppilas Suomi ei hae niitäkään miljardeja. Mallioppilas Suomi- neito kävelee paljain jaloin ja paljain persein talvellakin, eikä hae "koulun ( EU ) vaateavustusta". Sellainen avustus tosiaan oli minun lapsuudessani ja itsekin anoin ja sain sitä.