Minun enoni on tapettu Venäjällä!! Tosin tuo järkyttävä tapaus sattui jo 1930- luvulla, mutta aina asian muistaessani se hätkäyttää samalla tavalla. Tänä aamuna se muistui mieleeni, kun Australian Isosta Valliriutasta kertovassa dokumentissa pieni puhdistajakala ui 200- kiloisen meriahvenen suuhun.

Tuo pikkukala selvisi, mutta Alexander Stubb roikkuu edelleenkin Venäjän karhun perskarvoissa kiinni. Ja Saksalainen seuraa kauempaa, kivääri toisessa ja makkara toisessa kädessä.

Muutama kuukausi sitten Stubb ulkomaankauppaministerinä ollessaan perui jo kauan sitten sovitut kauppaneuvottelut Venäjän kanssa. Mikään EU: n päätös ei sitä edellyttänyt, mutta Stubb halusi olla mallioppilas ja miellyttää Saksalaista. Nyt Stuppi väittää, ettei Suomi ole kauppasodassa Venäjän kanssa, vaikka  tosiasiassa hän itse oli sitä kauppasotaa aloittamassa.

On puhuttu ainoastaan Valion 100- 400 miljoonan menetyksistä, mutta samoin kärsivät Atria, Jalostaja, Snellman, Fazer, HK, etc, etc, kunnes jossain pikkujutussa todetaan 38. 750 elintarvikealan työpaikkaa menetetyiksi.Tuotanto, kauppa, kuljetus, koneet ja kaikki oheistoiminnot.

Ja sitten koko elintarvikealan ylituotanto myydään pilkkahintaan suomalaisille, luulee hyväuskoinen ja ikuiseen nöyryyteen pakotettu Suomen kansa.

1970- luvulla Suomessa oli valtaisa voivuori. Valtio maksoi jättimäiset vientituet voille ja niinpä britit ostivat 4 markalla kilo sitä samaa suomalaista voita, josta metsäsuomalaiset maksoivat 24 markkaa kilo. Suhteessa noin, tarkkoja hintoja en muista. Samaan aikaan Suomen televisiossa pyöritettiin tietoiskua Syökää margariinia, voi halkaisee sydämmen.

Muutamien lähikuukausien aikana hallitus ilmoittaa myöntävänsä 862 miljoonaa euroa vientitukea elintarviketeollisuudelle. Ja Suomen kansa riemuitsee, koska tyhmä kansa ei tiedä mitä se merkitsee. Britit laittavat taas suomalaista voita ja juustoa molemmin puolin leipää ja alkavat uudelleen kannattaa EUvostoliittoa. He saavat Suomen maataloustuotteita keskimäärin 10 €/kg halvemmalla kuin nöyräsuomalaiset, koska hallitus on alvin ja muiden verojen korotuksilla ottanut Työkansalta tuplasti nuo maataloustuet. Ja Saksalainen kehuu Stuppia, joka roikkuu edelleenkin Venäjän karhun persiessä kiinni.

Valtion ja saksalaisen telakkayhtiön Turun telakan osto oli erinomainen uutinen. Nokian lopettaessa Salon tehtaan  menetti työnsä 1040 ihmistä itse tehtaassa, mutta Nokian entisen apulaisjohtajan laskelmien (HS) mukaan kaiken kaikkiaan työpaikkansa menettikin 9. 000 ihmistä. Samassa suhteessa laskettuna Turun telakan vanhoissa ja syntyvissä työpaikoissa jokin 50. 000 miestyövuotta voi olla lähellä totuutta. Vöyristyneet telakkatyöläiset rakentavat taloja, jolloin kirvesmiehet, sähkö- ja putkimiehet, muurarit, maalarit etc saavat töitä ja palveluidenkin kulutus kasvaa. Telakkatyöläisten naiset teettävät kampaamoissa 350- 700 euron kampauksia ja näyttävät ihan ukrainalaisilta horatsuilta, mutta se asiahan käsiteltiin jo.

Oliko Saksalainen lukenut Harjavallan nikkelitehtaan vuodoista ja sen takia päätyi ostamaan läheisen Turun telakan! Venäjä+ nikkeli+ Mustameri+ nikkeli+ Turun telakka +Ukraina- Petsamon nikkeli= Turun telakka ja laivat nikkeliä täyteen vaan!

Lisäys 11.8. Paavo Väyrynenkin hakee täältä oikeata tietoa ja sitten sillä monen päivän päästä lehdissä rehvastelee! Hyvä artikkeli muuten Paavolta, kannattaa lukea alusta loppuun.