Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Näin on tapana sanoa, kun etsimme suuresta onnettomuudesta mahdollisesti seuraavia positiivisia puolia.

Libanonia hallitsee käytännössä Hizbollah, jonka monet arabimaatkin ovat tuominneet terrorijärjestönä. Maassa on myös oma virallinen armeija, mutta muutamia vuosia sitten Hizbollahin sotilaat valtasivat näytösluontoisesti koko Beirutin yhdeksi päiväksi.

Tämä terroristijärjestö on monta kertaa uhannut julkisesti iskeä israelilaisen Haifan satamakaupungin ammoniakkivarastoihin. Nyt näemme mitä nuo roistot halusivat tehdä Israelin kansalle, mutta saivatkin maistaa omaa lääkettään. Tuhon saattoivat jopa aiheuttaa räjähteet, jotka oli tarkoitettu Israelin tuhoamiseen.

Saudi- Arabia antoi vuosien ajan Libanonille 4 miljardia dollaria vuodessa talousapua. Se saattoi olla jopa 20- 25% koko valtion budjetista ja sitä voi verrata 3. 8 miljardin vuosittaiseen tukeen, jota Israel saa USA: sta. (Jerusalem studio).

Pari vuotta sitten saudit lopettivat kuitenkin tuen maksamisen Libanonille, koska Hizbollah oli liittoutunut Iranin kanssa ja Jemenistä saudeihin tehtyjen ohjusiskujen takana arveltiin olevan iranilaisten kouluttamia Hizbollahin sotilaita.

Libanonin entinen pääministeri, libanonilais-saudiarabialainen Saad al-Hariri on sunnimuslimi, jonka isän Hizbollahin miehet murhasivat.

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin? No vähenivät ainakin sotahalut ja kyvyt vähäksi aikaa noilta Hizbollahin roistoilta. Veikkaanpa, että ihan lähipäivinä EU ja mallioppilas Suomi ensimmäisenä ovat syytämässä satoja miljoonia hätäapua Libanonille. Jotka rahat sitten varastetaan alta aikayksikön. Tuppurainen ja Ohisalo käyvät varmaan jo kuumina: Täytyyhän meidän, rikas Suomi vaan ottamaan heti pakolaisia ja antamaan apua Libanoniin, nostetaan vaikka bensan hintaa me kaikki sitten yhdessä ja Pekka presidentiksi!

Ensi vuonna Jerusalemissa!