Millä ihmeen laskuopilla yli 61- vuotiaiden eläkeputken poistamisesta syntyy jopa 10. 000 uutta työpaikkaa!

Kuvitellaanpa, että 40 vuotta rakennuksilla työskennellyt 61- vuotias kirvesmies Jorma vihjaa pomolleen haluavansa lomautuksen, koska olkapäät ja polvi sökönä. Hänen lähtönsä vain estyy putken poistamisen jälkeen, mutta ei siinä nyt jumalauta mitään uutta työpaikkaa synny. Jos hän lähtisi, niin silloinkin tulisi vain innokas nuori kirvesmies tilalle, mutta ei sitä uutta työpaikkaa.

Sama tilanne, jos 61- vuotias sairaanhoitaja Sanna on kolmivuorotyössään ja 35 vuoden työuran jälkeen jo aivan lopussa. Hän ei pääse etsimään mahdollisesti kevyempää työtä, mutta ei siinä taaskaan mitään uutta työpaikkaa synny.

Heidän pakottamisensa jatkamaan raskasta työtään lisää tietysti sitä mahdollisuutta, että he saavat sen lopullisen slaagin jo työpaikallaan, eivätkä ikinä pääse nauttimaan ansaitsemaansa eläkettä. Tuossa tyttöhallituksen ohjelmassa ei kuitenkaan mainita kalliiden eläkeläisten vähentämistä jo työhön tappamisella.

Ruotsi onkin päättänyt tappaa omat eläkeläisensä koronalla, koska sitä ei ole missään laissa kielletty. Siellä kuolee nykyisin 100- 200 ihmistä päivässä koronaan, mutta mitään kunnollisia rajoitustoimia ei tehdä. Saksassa on 50% pienemmät kuolleisuusluvut/capita, mutta siellä on pistetty koko maa kiinni. Vain ruokakaupat ja apteekit saavat olla auki.

Ruotsissa on kokeiltu uutta hoitomuotoa, jossa kriittisessä tilassa oleva koronapotilas laitetaan paineistettuun tilaan, missä hänelle annetaan puhdasta happea. Expressenissä eräs keski- ikäinen mies kertoi olleensa jo aivan kuolemankielissä, mutta tuo uusi hoito auttoi välittömästi ja parin viikon kuluttua hän oli jo kotona.

Onhan Suomen urheilijoillakin ollut näitä vähähappisia alppihuoneita, joissa he nukkuivat ja vaimo läähätti vieressä. He siis totuttelivat siten korkeilla kilpailupaikoilla olevaan ohuempaan ilmaan. Eivät kuitenkaan itselleen parempia keuhkoja vaihdattaneet, vaikka veret vaihtoivatkin.

Miksi tuollainen alppihuone käänteisenä ei sopisi myös vanhustentaloihin. Rakennetaan sinne huoneita, joihin ilmastointi pumppaa lisähapella terästettyä ilmaa. Näin keuhkoahtaumatautiset ja muuten astmaattiset vanhukset saisivat helpomman ja pidemmän vanhuuden. Ei olisi kallis juttu nykytekniikalla, enemmän maksaa ihmisten juoksuttaminen sairaaloissa ja happipullojen vaihtaminen ja vahtiminen.

Samalla voitaisiin lisätä vaikka ilokaasua siihen ilman sekaan ja jopas olisi aktiivisia vanhuksia. Olin itse joskus mukana synnytyksessä ja kokeilin reippaasti tarjolla ollutta ilokaasua. Eihän se ollut keskiolutta kummempaa, mutta helpotti kuitenkin sellaisessa paikassa olemista.