Samuli Paulaharju eli 1875- 1944, joten tämän kirjoituksen otsikkokin on jo täyttä valhetta. Nuoruudessani lueskelin kuitenkin paljon Samulin teoksia ja nyt olen ajatellut hankkia  tylsään elämääni säpinää nimeä vaihtamalla. Rupean käyttämään nimeä Samuli Paulaharju, oli se sitten suojattu tai ei! Onhan tämän blogin nimikin varastettu, joten se sopisi hyvin kuvaan.

Samuli Paulaharju oli keskittynyt menneeseen, mutta minua kiinnostaa vain tulevaisuus.

Kuva0149.jpg

Tässä voisi olla vaikka tulevaisuuden kuvia Petsamosta. Suomen valtio on aina vain kiihtyvällä vauhdilla ulkoistamassa itseään historian roskakoriin. Valtion liikennevirasto Trafi on ulkoistanut puhelinpalvelunsa Espanjaan ja tuotantotavoitteensa saavuttaakseen hörhöjen johtama muu virkamieskoneisto seurannee perässä.

Kuva0147.jpg

Suomen valtion kaaduttua EU luovuttaa Etelä- Suomen Virolle, koska virolaisethan sen ovat rakentaneetkin. Venäjä on vallannut vanhan Viron, mutta luovuttanut Petsamon vielä jäljellä oleville suomalaisille.

Kuva0150.jpg

Tämän kirjoituksen tarkoitus on saada lukija ajattelemaan omilla aivoillaan. Aivan samoin kuin Kiasmassa esillä olleella modernin taiteen teoksella, jossa oli ämpäri puolillaan vettä. Onkohan tuon ihmisparan pää puolillaan ku*taajatteli varmaan moni vähemmän intellektuaali (vrt naali), mutta hyvät apurahat tuli taiteilijalle, että napsahti.

Kevät on kuitenkin koittanut meille rakentajille!