Maanantaina ilmestyy kohuraportti ilmastonmuutoksesta ja siitä oli hesarissa iso artikkeli.

Minä uskon täysin tuon ilmastonmuutoksen vakavuuteen, mutta tuossa artikkelissa esitetyt vaatimukset Suomelle olivat aivan pe**eestä. Biopolttoaineiden tuotanto Suomessa, avohakkuut ja metsätalous yleensäkin vähentävät hiilinieluamme ja niistä on kuulemma päästävä nopeasti eroon.

Tässä ansiokkaassa dokumentissa kerrotaan maailman palmu- ja soijapohjaisten biopolttoaineiden äärimmäisen vahingollisesta tuotannosta, mutta ohjelman lopussa nimenomaan ylistetään Suomessa tapahtuvaa biopolttoaineiden tuotantoa ja suomalaista biometsätaloutta yleensäkin.

Seuraava hallitus on kuitenkin todennäköisesti vihreiden, pinkkien, bemari- demarien ja pakkåruotsin sekametelisoppa ja he tuhoavat koko isänmaamme. Ainoa talouden tukijalkamme metsäteollisuus nurin, lihalle ja kotimaisille maataloustuotteille kova vero ja koko kansa pakotetaan syömään savuavilla laivoilla ja lentokoneilla tuotavia ulkomaan kasviksia.

Kolmen vuoden kuluttua pääministeri Rinne pitää tv- puheen : Hallitus eroaa, rahat on loppu, lainaa ei saada ja 7. sotesotku on eduskunnassa vessapaperina, 200.000 uutta pakolaista ovat syöneet kelan tyhjäksi ja riehuvat nyt kaduilla, vihreä valtiovarainministeri on mielisairaalassa etc.

”Ilmastonmuutoksen tulevaisuus ratkaistaan kehitysmaissa ja sellaisissa maissa kuin Kenia, joissa tehdään ratkaisuja, lisätäänkö fossiilisten polttoaineiden vai uusiutuvien käyttöä”, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.Hän oli mukana rakentamassa Lake Turkana Wind Power -tuulipuistoa,joka tuottaa  15 prosenttia 48 miljoonan kenialaisen sähköntarpeesta.

Tuo 20 miljoonaa euroa suomalaista rahaa saanut ja 310 megawattia tuottava Kenian tuulivoimapuisto on siis suuri uutinen Suomessa ja sitä pidetään suurena urotekona ilmastontorjunnassa. Vaikka tämä satunnaisesti pyörivä tuulivoimapuisto tarvitsee vielä taakseen hiilivoimalan.

 Samaan aikaan naapurimaa Etiopiassa kiinalaiset rakentavat 45.000 megawattia ja siis 145 kertaa enemmän vesivoimaa, joka jauhaa saman verran sähköä kellon ympäri ja mitään hiilivoimaloita ei tarvita. Siitä pinkkien Kansan Uutiset kirjoittaa erittäin lapsellisen ja negatiivisen artikkelin, koska joku Turkanan voimala tuhoaa muutaman kivikautisen kansan kivikautisen paimentolaiskulttuurin. Vaikka he ja kymmenet miljoonat muut kenialaiset saavat sen myötä lähes ilmaisen sähkön, metsien polttaminen ruuanlaitossa loppuu kuin seinään, maa teollistuu jonkin verran, metsiköt kasvavat kohisten, vihreys ja eläimistö palaavat ja ennenkaikkea ilmastonmuutos!

Afrikkaan tulee kymmeniä valtavia tekojärviä ( 550km kertaa 36km, Nasser- järvi) patojen taakse, joista nousevat sumupilvet jo aivan itsestään levittävät joka yö tuhansia miljoonia litroja vettä ympäröivälle maaseudulle. Hallitusti virtaavasta joesta on myös helppo ottaa kasteluvettä viheriäisille pelloille. Aikaisemmin joku paimentolaisheimo rukoili tulvaa ja tuon helvetillisen vyöryn sitten tullessa se vei mennessään niin olkimajat, vuohet, lehmät, kuin ihmisetkin. Mustat kantapäät vain vilkkuivat vihreässä mutavellissä. Miettikää sitä hiljaa mielessänne.

Kiina rakentaa jo Addis Abebasta valtaisaa pilvenpiirtäjien hallitsemaa kaupunkia, jonne yritysten ja eurooppalaistenkin maahanmuuttajien on helppo tulla. Kiinalaiset kun vielä rakentavat kolmessa vuorossa, joten 10 vuodessa saadaan aikaan valtavia muutoksia. Viimeisen 30 vuoden aikana hesarissa on ollut valtavasti kuvia Helsinkiin tulevista upeista pilvenpiirtäjistä, mutta yhtään niistä ei ole vielä saatu rakennettua.

Myös suomalaisten: Pasi Nokelaisen ja Esa Salmisen tuore teos Afrikan valloittajat (Avain, 2018) rohkaisee suomalaisia yrittäjiä lähtemään Afrikan maihin. Kymmenen vuotta myöhässä ollaan taas, kuten aina. Kiitos siitä näille hesareille ja muille läpysköille.

Afrikka on pinta- alaltaan kolme kertaa suurempi kuin Kiina ja USA , joten joku 2-3 miljardia ihmistä mahtuu sinne aivan kevyesti.

Tämän jutun pointti oli siis se, että tuollaiset vesivoima- sähköistys- ja tekojärviprojektit saavat Afrikan ilmastossa 10. 000  kertaa enemmän vihertymistä, metsittymistä ja hiilinielua kuin Suomessa. Ja lisäksi se on siellä vain hyödyllistä uuden tekemistä, kun taas Suomessa se olisi vain kieltämistä, verotusta, purkamista, työttömyyttä, kurjuutta, asunnottomuutta ja kansallinen itsemurha.