Olen jo vuosikymmeniä suunnitellut pakkasenergialla toimivaa voimalaa, mutta pikkuisen vielä puuttuu. Siinä oheistuotteena olen kuitenkin kehitellyt jatkopätkän Suomen talveen, mikä sekään ei ole aivan mitätön asia.

Suomessa on joka talvi kovia pakkasia ja kesät muuttuvat koko ajan kuumemmiksi. Miksi emme siis säilöisi pakkasta! Tyhjät pullot ja purkit eivät siihen käy, koska niistä maksetaan pantti ja niiden katoaminen luonnosta johtaisi eläkeläisten ja  syrjäytyneiden joukkokuolemiin.

Mutta veteenhän pakkasta voi säilöä. Järvien jää kasvaa alaspäin, kun riittävän kylmäksi tulleet vesikiteet liittyvät toisiinsa yhtenäiseksi jääksi. Jääkuoren paksuuntuessa ja eristävän lumen sataessa sen päälle jääkuoren muodostuminen hidastuu ja lopulta pysähtyy. Ryhdyttäköön siis jäädyttämään vettä ylöspäin, jään päällä.

Suomessa on n. 1000 erilaista palokuntaa ja niistä 700 vapaapalokuntia. Kemijoen vesistö on jo moneen kertaan ihmisen raiskaama; siellä on 21 voimalaa,  418 km²  suuruinen Lokan tekojärvi ja 214 km² suuruinen Porttipahdan tekojärvi. Tuon Kemijoen vesistöissä voitaisiin siis tehdä koe, jossa vapaapalokunnat ihan vain omana harjoituksenaankin pumppaavat jäälle vettä, joka nopeasti jäätyy teräsjääksi.

Ensin aurataan kevyet lumet pois kymmensenttisen jään päältä, vaikkapa parin hehtaarin alueelta. Jostain lahdesta, tai vaikkapa saaren ympäriltä. Lumivalleilla rajataan koealueet, kasataan ja jäädytetään lumesta metriset tasanteet avantojen ympärille ja sitten vaan ihan pienellä teholla pumput lutkuttamaan.

Palokuntien normaalipumput syytävät vettä 1. 000- 2. 000 litraa minuutissa, joten tuollainen sata kuutiota tulisi reilussa tunnissa. Ja siis sata kuutiota jäätä olisi valmis jo muutaman tunnin kuluttua! Polttoainetta menisi aivan häviävän pieni määrä saatuun vesimäärään verrattuna. Ville Niinistön ja Jani Toivolan taksilla tekemiin hupiajoihin kuluneella polttoainemäärällä jäädyttäisi eduskuntalon verran jäätä kymmeniin suomalaisiin järveen.

Muutamana viikonloppuna reipas vpk voisi vetäistä metrin paksuudelta lisäjäätä joihinkin lahtiin tai saarten ympärille. Sillä ei olisi pistevaikutuksena mitään merkitystä, mutta entäpäs sitten kun ilmastonmuutoksen ohentamat normaalit jäät olisivat sulaneet, mutta Lokan ja Porttipahdan tekojärvissä olisi vielä 100. 000 kuutiota paksua ja hitaasti sulavaa jäämassaa. Sieltä riittäisi vielä viikoiksi jääkylmää vettä alapuolisiin vesistöihin. Kalakannat tykkäävät tällaisesta, eikä turhia leväesiintymiä synny.

Olen veneillyt 14 vuotta täällä Helsingin seudun vesillä. Monasti merijään lähdettyä olen tepastellut shortseissa ja T- paidassa kotonani 10 kilometrin päässä rannasta, mutta merelle lähtiessä on ollut kuin olisi pakastekaappiin hypännyt. Jäiden lähdettyä vappuna merellä on vasta juhannuksena maata vastaava lämpötila.

Ilmastonmuutos on kiistämätön tosiasia ja se katastrofi on jo vaarallisen lähellä. Rinteen hallitus julistautui ilmastohallitukseksi, mutta täyttä hevonpaskaa ja huijausta oli kaikki. Verojen päälle velkaa ja nuorille ilmaista ehkäisyä ja huumeiden piikityshuoneita niillä rahoilla.
Säätäisivät edes eutanasian sallivan lain: siihen on jo niin paljon patoutunutta tarvetta, että heti ensimmäisenä vuonna saataisiin 50. 000 eläkeläistä ja raajarikkoa pois kansantaloutta pilaamasta.