Minä olen lukenut monia Susanne Dalhgrenin artikkeleita vuosien mittaan ja arvostanut tätä vuosia Jemenissä asunutta naista. Hän on nyt Suomen Lähi- idän instituutin johtaja.

Tämän Hesarin jutun ja muuutaman aikaisemmankin haastattelun perusteella huomaan hänen sairastavan Tukholman syndroomaa. Vuosia arabimaissa asuessaan hän on seurannut vain Al- Jazeeraa ja naisile tyypilliseen tapaan omaksunut muslimeille myönteisen näkemyksen.

Tutkijan mukaan Yhdysvallat saattaa joutua tarkastelemaan, keitä sen liittolaiset Lähi- idässä todella ovat, siteeraa Hesari Susanne Dahlgrenia.

Suorastaan naurettava väite, mutta monet sivistymättömät Hesarin lukijat saattavat hyvinkin kuvitella amerikkalaisten vetävän tukensa Israelilta ja alkavan tukea arabimaita.

Israelissa on nytkin vallassa koko puoluekentästä koottu ja koko kansaa edustava hallitus. Maalla on ollut toimiva demokratia koko 76 itsenäisyysvuoden ajan ja se on aivan omaa luokkaansa oleva sotilas- ja talousmahti Lähi- idässä.

Kaikki arabimaat ovat jonkinlaisia korttitaloja, jotka voivat kaatua yhteen laukaukseen tai vallankaappaukseen milloin tahansa. Ne eivät edes ole oikeita valtioita, vaan monista heimoista kyhättyjä liittoumia, jotka jakavat keskenään öljyrahoja. Kuten saudit, emiraatit ja niiden öljyrahojen jaosta sisällissotaan ja loputtomaan kaaokseen ajautunut Libya.

Arabimaissa tapetaan muiden uskontojen edustajia ja laki sallii homojen hirttämisen, sekä naisten sorto on kirjattu niiden perustus- ja sharialakeihin. Miten USA voisi koskaan liittoutua sellaisten roistovaltioiden kanssa samalla tavalla kuin se on liittounut demokraattisen ja oikeasti monikulttuurisen Israelin kanssa!

Dahlgren puhuu Israelin "törkeästä" iskusta Damaskokseen ja sanoo sen olevan kansainvälisen oikeuden vastaista. Missään ei ole mainittu Iranin suurlähetystön viereisen ja nyt tuhotun rakennuksen olleen diplomaattisen suojan alainen. Mutta USA: n Iranin suurlähetystö oli ja sitä iranilaiset valtasivat yli vuoden ajan.

Iran ja Israel ovat olleet jo vuosia täydessä sodassa. Hamasin lokakuun terrori-isku tehtiin Iranin aseilla ja luvalla, kuten myös Libanonia terrorisoiva Hizbollah käy sotaa Iranin luvalla, aseilla ja ohjauksessa.

Miten Iran kostaa Israelin iskun Damaskokseen ja kenraalien tappamisen? Ei mitenkään, koska se ei pysty, eikä kykene. Ja jos se nyt yllättäen keksisi jotain pirullista, niin se saisi takaisin satoja kertoja voimakkaamman iskun.

Susanne Dahlgrenin pitäisi käsittää, että Lähi-idässä on nyt muodostumassa suuri liittolaisuus Israelin ympärille ja Iran on nyt alueen ainoa teroritekoja tekevä valtio.