Vasemmistoliiton Li Andersson on näiden pinkkivihreiden nouseva tähti, joka  vuoden kuluttua nousee ryminällä eduskuntaan ja syrjäyttänee nopeasti puheenjohtaja Paavo Arhinmäen.

Paavon suurimpana valttina oli tennari- imago ja vähän samaa luokkaa on Anderssoninkin agenda.

Hesarin haastattelussa hän linjaa tärkeimmiksi teemoikseen ympäristöasiat ja perustulon. Tämä kansalaispalkka takaisi jokaiselle "syystä tai toisesta työelämän ulkopuolella olevalle" 750 €/kk ja jokainen työssäkäyväkin saisi 620€/kk ylimääräistä taskuhienoa.

Missä ihmeen Muumilaaksossa nämä ihmiset elävät!

Tuollainen uudistus toisi valtion kukkarolle puoli miljoonaa tai miljoona uutta sellaista tuensaajaa, jotka eivät nykyisin saa, eivätkä tarvitse mitään tukia. Se tekisi 620 miljoonaa kuukaudessa ja 7. 44 miljardia vuodessa! 

Nyt kaikenlaisten tukien leikkauksia vain kiihdytetään, joten jaettava potti ei tule ainakaan kasvamaan. Rikkaissa arabimaissa omille kansalaisille jaetaan ilmaista hyvää ja työt teetetään orjatyövoimalla, mutta edes ökyrikas Norja ei ole lähtenyt tuollaiseen rahanjakoon.

Tuollaisen perustulon sanotaan säästävän byrokratiaa ja yksinkertaistavan ihmisten elämää. Ja sen se tekisikin. 

Nykyisin 100. 000 naista kelassa, sosiaalitoimistoissa etc käsittelee, vaatii lisäselvityksiä, hylkää, käsittelee uudelleen, käsittelee taas ja hylkää valituksen ja jokainen paperi kulkee 7- 17 eri virkailijan kautta. Tuollaisessa rumbassa jokainen anomus maksaa yhteiskunnalle 3500 €, vaikka anottu summa olisi ollut vain 400 €. Virkailija voi 40 vuotta tahkota selkeän vääriä ja valituksessa muuttuvia päätöksiä, mutta lopulta hänet virkaikänsä vuoksi ylennetään koko osaston johtajaksi.

Toteutuessaan tuo perustulo veisi työpaikat näiltä virkailijoilta ja siitä se vasta poru syntyisi. Vihreät ja pinkkivihreä Vasemmistoliitto vaativat ankarasti armeijan leikkauksia ja Katainen suostui, ainostaan ruotsinkieliset varuskunnat säästyivät. Mutta sittenhän vasta huuto syntyikin, kun irtisanotuista tuhannesta armeijan värvätystä lähes kaikki olivat naisia! Ja kun niiden piti olla miehiä!

Tulevaisuuden yhteiskunta on palveluyhteiskunta ja näitä palveluja tuottavien pienyritysten työntekijöistä valtaosa on naisia. Äitiyslomakustannukset ovat 10. 000 euroa, joten muutama iloinen perhetapahtuma voi kaataa koko yrityksen.

Miksi ei siis pontevammin vaadita näiden kulujen jakamista kaikkien yritysten ja kaikkien työntekijöiden kesken. Minun kaltaiseni raavaat heterorakentajat maksaisivat mielellään muutaman kympin vuodessa ylimääräistä, jos kyseessä olisi näin jalo asia. Uusia työpaikkoja tuhansille ja tuhansille naisille! Me maksamme Rakennusliiton jäsenmaksujakin 600- 1500 € vuodessa, vaikka ansiosidonnaisen päivärahan saisimme muutaman kympin vuosimaksulla.

Sen sijaan feministit ovat sitoneet tuon asian 6+6+6 pakettiin, jossa äidin lomien päälle on keksitty miehille pakollinen 6 kk isyysloma. Suomessa vain noin puolet naisista synnyttää, joten se on heille vapaaehtoista, aivan kuin asepalveluskin on heille vapaaehtoinen. Miehille armeija/siviilipalvelus on pakollinen, joten sen takia isyyslomakin on heille pakollinen.

Teen tässä nyt virallisen ehdotuksen uudesta 6+6+6+6 paketista. Tuo viimeinen 6 tarkoittaa naisille pakollista 6 kk siviilipalvelusta. Suomessa on vuosia kauhisteltu televisiossa esitettyjä filminpätkiä Romanian ja Venäjän lastenkotien kauhistuttavista olosuhteista ja niihin on kerätty apua. Nyt Suomen vanhustenhoito on yhtä katastrofaalisessa tilassa, joten sinne tarvitaan vapaaehtoisia auttavia käsiä.