Naisunionia edustavan Anne Moilasen radio- ohjelmalleen keksimä nimi Tulta munille herätti niin valtavaa ihastusta mediassa, että minä päätin lähteä apinoimaan (olen hetero mies) tätä uutta huumorin lajiaViaton. Pelasin vielä herrasmiestäkin ja kirjoitin Sen nimen isolla. Valtakunnansovinisti Henry Laasanen ei ole lomakiireiltään ehtinyt vielä kommentoida HS- debatin artikkelia, mutta Talvisodan hengessä minä riennän paikkaamaan. Lukekaa ja ihmetelkää!


  Tätä samaa asiaahan minäkin ihmettelin viimeksi ahtaajien lakon aikaan. Miesvaltaisilla aloilla puhutaan aina koko vuoden ansiotulosta, eikä eritellä erilaisia lisiä ja ylitöitä , mutta naisten huonoista palkoista puhuttaessa otetaan vain pelkkä peruspalkka. Lisäksi naisvaltaisilla julkisen sektorin aloilla on lyhyemmät työajat, pidemmät lomat ja kaikenlaiset sapattivapaat. Erään helsinkiläisen hoitokodin naisjohtaja ihmetteli lisäksi Hesarissa, että sairaslomalle lähdetään jo pienen harmituksen tai esimiehen moitteiden takia. Tämän ja ylityöhaluttomuuden (lastenhoito hyvä selitys) takia joudutaan sitten pitämään ylimiehitystä työpaikoilla.

Suomalaisten miesten juopottelusta ja väkivallasta on aina voitu puhua avoimesti, joten samalla tavalla naistenkin on kestettävä kun mirriä tutkitaan pöydällä.