Suomi on Euroopan Kittilä ja nyt tämä monasti toistelemani näkemys on käytännössäkin todistettu.

Euroopan lääkeviraston kyselyssä 70% laitoksen henkilökunnasta ilmoitti ottavansa lopputilin, jos lääkevirasto siirretään Helsinkiin. Ylimielinen Helsingin pormestari Jan Vapaavuori joutui nyt juomaan itse sen myrkkymaljan, jota hän yritti juottaa kuopiolaisille. Hänen Metropolinsa painii samassa sarjassa kuin Bratislava, Bukarest,Sofia, Varsova ja Zagreb. Ja Itä- Euroopassa olemme yhä sitä samaa Kittilää, siis noin maantieteellisessä katsannassa. 

Ei Helsingissä sinänsä mitään vikaa ole, mutta jonkinlaista realismia pitää olla. Pikkunätti merellinen kaupunkihan se on, mutta kallis ja helkatin syrjässä Euroopan ytimestä katsottuna.

Helsinki mainostaa puhdasta ilmaa ja kaunista luontoa, mutta nehän ovat Muu- Suomen ja Kuopion valtteja. Tuskinpa missään muussa Euroopan pääkaupungissa on hiilivoimala keskellä kaupunkia, kuten Helsingissä on. Valtaisat vuoret mustaa venäläistä hiiltä osuvat ensimmäisinä laivalla saapuvan turistin silmiin.

Ja sitä helsinkiläisten mainostamaa monikulttuurisuutta rupeaa olemaan jo liikaakin, kuten Turun terrori-isku osoitti. Turvallisuus olisi ollut suuri valtti, mutta nyt sekin on jo mennyttä. Kukapa meistä haluaisi takaisin jotain Impivaaraa tai sitä lintukotoa! Tosin aika moni haluaisi, koska vihreiden kesällä pidetyssä puoluekokouksessakin moni puhui ihastellen Muumilaaksosta. Tuon lasten satumaailman sukupuolineutraali yhteisö meille on tosin jo saatu, mutta Haisuleita ja Hemuleita alkaa olla kaikki torit ja kauppakeskukset väärällään.