Fortumin johtajien röyhkeys on jo ajat sitten ylittänyt kaikki kohtuuden rajat, mutta aina vain lisää paljastuu ja mitään ei muka voida tälle valtiojohtoiselle yritykselle. 


Fortumilla on 24 viestintäpomoa, mutta joulumyrskyn jälkeen Länsi- Suomen pelastuslaitos joutui istuttamaan oman miehensä yhtiön tiloihin, kun tietoa ei ruvennut tulemaan.


Tämän rosvoyrityksen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Anne Brunila puolestaan valehteli Hesarissa, että yritys on viime vuonna kaapeloinut maahan  Ruotsissa vain 550 km ja Suomessa peräti 1000 km. Mainos- tv paljasti kuitenkin pelkästään Värmlannissa kaapeloidun 600 kilometriä. Kokonaistietoja Ruotsin kaapeloinnista ei Fortumilla paljastettu, koska silloin paljastuisi valheen suuruus ja yrityksessä toivotaan suuren lento- onnettomuuden vievän ihmisten huomion muualle.

 

Miljoonapalkkainen viestintäjohtaja valehtelee asioista, jotka aivan varmasti tiesi. Tuollaiseen vaaditaan jo pohjatonta röyhkeyttä, täydellistä ammattitaidottomuutta ja synnynnäistä typeryyttä.


Suomessa Fortum on pelkästään viime vuonna irtisanonut satoja verkkohuoltoon erikoistuneita sähköasentajiaan ja työt on pilkkahintaan ulkoistettu jollekin tuntemattomalle taholle, joiden kyvyistä ja valmiuksista saatiin nyt hyvä osoitus. Lieneekö takana jotain Permin mafiaa tai vastaavaa, rakennusalalla on nähty jo kaikki mahdollinen.


Ruotsin sähkölain mukaan sähkökatkosta kärsineeltä asiakkaalta ei voida periä verkkopalvelumaksua jopa kolmeen vuoteen, kun taas Suomessa maksimikorvaus on 700 euroa.


Ovatko suomalaiset tosiaan niin orjakansaa, että täällä voidaan tehdä mitä vain. Sonera, Nokia ja metsäyhtiöt ovat ulkomailla maksaneet vuosien irtisanomiskorvauksia ihmisille, mutta Suomessa vain mitättömiä summia. 


Kemijärven sellutehtaan lopettamisen aikoihin pääministeri Matti Vanhanen matkusti papit ja diakonissat mukanaan paikalle ja kehotti ihmisiä vain sopeutumaan. Ei sentään haudankaivajia ottanut seurueeseensa.