Suomi ja Ruotsi kilpailevat hyvin usein samoilla tuotteilla ja samoilla markkinoilla. Suomella ei ole siinä kisassa enää mitään mahdollisuuksia ja tässä muutamia syitä:

- Ruotsissa on jo vuosikymmeniä ollut kaksi vuotta korkeampi eläkeikä ja pian siellä yleinen eläkeikä nousee 66 vuoteen.

- Ruotsissa on porrastettu ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha.

- Ruotsissa on 20% alempi sosiaaliturva, joka on myös vastikkeelista.

- Suomen saarimainen sijainti tuo vientiteollisuudelle 6% lisäkustannukset Ruotsiin verrattuna.

- Suomessa on maailman suurin julkinen sektori, jota tämä hallitus on vain paisuttanut. Kaiken huipuksi sen alan palkat on nyt vielä sidottu nousemaan aina enemmän kuin vienti- ja yksityisellä sektorilla.

- Suomessa turvapaikanhakija voi valittaa niin monta kertaa (5- 11) kuin jaksaa, eikä aina tarvitse jaksaakaan, koska valtion maksamia asianajajia saa rajattomasti. Hallinto-oikeuksissa jopa 40- 60% valituksista liityy maahanmuuttoon, mutta vain 5% niistä menee läpi. Siis 95% tuhansista ja tuhansista valituksista on aiheettomia, mutta ne halvauttavat koko yhteiskunnan. Kuinka paljon yhteiskunnan rahoja tuhlataan tällaiseen?” Esim. teollisuudella seisoo siellä 3 miljardin investoinnit ja vähintään 10. 000 työpaikkaa vuodesta toiseen 

- Ruotsissa pakolainen voi valittaa kielteisestä päätöksestä maahanmuutto- oikeuteen. Sieltä voi vielä esittää valituspyynnön korkeimpaan maahanmuutto- oikeuteen, mutta yleensä sitä ei anneta. Punkt och slut!

Näillä mennään päin seinää!