Naapurin nuori perheenisä touhusi pihalla viimeisten muuttotavaroidensa kanssa. Hän oli vaimonsa ja lapsensa kanssa onnistunut saamaan asumisoikeusasunnon keskeltä merellistä Espoota. Paritalon puolikas, missä omat pikku pihat, saunat ja kaikki onnellisen elämän edellytykset.

Tuollaisen asunnon voi saada muutaman kymppitonnin alkupääomalla ja se on näillä leveyksillä ainoa järkevä ratkaisu nuorille perheille. Oma talo maksaisi satoja tuhansia ja ne voivat olla melkoisia pommeja, jos rakentajista ei ole tietoakaan. Nyt mahdolliset korjaukset menevät asumisoikeusyhtiön piikkiin.

Hyvästelimme jo eilen, mutta pieni keskustelu vielä käytiin.

- Viimeisiä häntiä tässä vielä keräilen.

- Ai niin, oliko autotallia tai ulkovarasto?

-  Ei ole autotallia, mutta tilava ulkovarasto on.

- Sinne ulkovarastoon rakennat sitten tukevan hyllyn. Puolen metrin korkeudelle lattiasta, pari metriä pitkän ja 60 senttiä leveän. 

- Sellainen onkin varmaan kätevä raskaita tavaroita varten, hyvä kuulla kokeneen kirvesmiehen neuvoja.

- Vaimolle sanotkin sen olevan raskaiden tavaroiden säilytystä varten, vaikka tosiasiassa se on makuulavitsa. Ja tilastojen mukaan sille tulee olemaan käyttöä! Ei niitä ehdi sitten keskellä yötä rakentamaan, kun puolitusinaa terävänenäistä feministiakkaa päivystää verhojen raossa ja poliisin numero on jo valittu. Pienikin kolahdus ja tulee lähtö. "Syytetty oli hajottamassa ulkovarastoa ja seuraavaksi oli ilmeisesti tarkoitus räjäyttää koko paritalo ilmaan", sanoo tuomari.

- Nii' in, voihan sitä niinkin käydä.

- Siihen on 72% todennäköisyys, mutta älä rupea sitä nyt murehtimaan! Eiku lisää pullaa uuniin ja elämästä nauttimaan. 

Tuo pullahomma oli ilmeisesti jo hoidettu, mutta ei sellaista voi mennä liian aikaisin kyselemään.