Fortumin Lilius paljasti täydellisen suhteellisuudentajun puutteensa optio-, palkka- ja eläkekohussaan. Mutta miksi hänen täytyy jatkaa Fortumin leivissä vuoden loppuun asti? Eikö noin totaalisesti luottamuksensa menettänyt valtionyrityksen johtaja voisi erota jo terveydellisistäkin syistä. Ja jos ei oman, niin ainakin Suomen kansan terveyden vuoksi.

Ruotsin postilaitoksen johtajan suuresta sivueläkkeestä nousi viime kesänä suuri kohu ja niinpä tämä mies ilmoitti luopuvansa kokonaan palkastaan! Suomen pankkia johtavalta Erkki Liikaselta kysyttiin eräässä haastattelussa  hänen runsaasta EU-komissaarin eläkkeestään ja hän kertoi pistävänsä sen kokonaan jonkin avustusjärjestön tilille. Samoin Martti Ahtisaari lahjoitti Nobel-rahansa perustamalleen rauhanjärjestölle. Nostan hattua näille miehille ja myönnänkin heille tässä samantien Rakennustyöväen Toverikunnan Punaisen Tähden kahdella kirvesvarrella. Liliukselle voisin tarjota em. työkalusta sitä hamarapuolta.

Hevosta on viime aikoina alettu Suomessakin käyttää yhä enemmän metsätöissä ja naapurimaa Ruotsissahan jo peräti 500 pollea on palannut tuohon perinteiseen tehtäväänsä. Tolkuttoman kalliiseen metsäkoneeseen verrattuna hevosen etuina ovat taloudellisuus ja luontoystävällisyys.

Hevonen, poro, aasi, norsu, muuli, kameli, härkä ja laama ovat kautta historian palvelleet ihmistä kulkuvälineinä ja työjuhtina. Jotkut sotapäälliköt tutkivat aikoinaan hirven mahdollisuuksia ratsueläimenä, mutta  nirsous ravinnon suhteen esti sen laajamittaisen käytön sotatantereilla. Sen sijaan yksilöllisessä luontoliikkumisessa hirvi olisi huomattavasti mönkijöitä ja moottorikelkkoja ekologisempi vaihtoehto. Metsän muut elukat kavahtavat herkästi urbanisoitunutta hevosta, mutta hirvi suomalaiseen luontoon kuuluvana antaisi ratsastajalle mahdollisuuden tarkkailla huomaamattomasti ympäristöään .

Näin keväällä alkaa taas viime vuoden hirven vasoja  ryntäillä täällä kaupungeissakin, joten taidankin pyydystää yhden sellaisen koekäyttöön. Anon vielä liikenneministeriöltä tukea "ekologisen maastokulkuneuvon tutkimus- ja kehitystyöhön". Näin lama-aikana pitää jokaisen meistä olla pikkuisen innovatiivinen.

Ratsuhirven käyttäminen hirvijahdissa olisi tietysti ehdottomasti kiellettyä, koska se saattaisi aiheuttaa tälle ylväälle eläimelle ahdistusta ja paniikkihäiriöitä. Mielialalääkkeiden sotkeminen appeeseen taas olisi aivan luonnotonta ja nostaisi näiden suurta osaa kansastamme  tolpillaan pitävien kemikaalien hintaa.