Tänään on lehdistön- ja sananvapauden päivä, joten nyt meillä kaikilla on ainutlaatuinen mahdollisuus nostaa toimittajia seipään nokkaan.

Lehdistön ja tavallisen kansalaisen sananvapaudet ovat nykyisin hyvin usein vastakkaisia. Suurin osa toimittajista ( 40- 60% ) on vihreitä feministejä, jotka pyrkivät määräämään mitä tavallinen kansa ajattelee ja mistä se puhuu. He pyrkivät vaientamaan sosiaalisen median, missä toinen toistaan fiksummat kansalaisaktivistit kertovat totuuden lehdistön vääristelyn takaa.

Viime aikojen paras esimerkki on kurditaustainen Anter Yasa, joka paljasti totuuden niin lelusalakuljettaja Rami Adhamista kuin Hussein al- Taeestakin. Molemmat sosiaalidemokraattisen nomenklatuuran sylikoiria ja syöttöporsaita, kuten se Oulun imaamikin. Tämä imaamihan väitti julkisesti, ettei hänen laumastaan ole lähtenyt ketään terroristijärjestö Isisiin, vaikka oma tytär ja vävy olivat sinne menneet.

 Kreeta Karvala on Iltalehden kolumnisti ja pääkirjoitustoimittaja, joka työskenteli Yleisradiossa uutispäällikkönä 1997–2006. Ylen Jälkiviisaissa tämä ansiokas ja palkittu toimittaja kuitenkin ehdotti, että Suomen hävittäjäkaupat perutaan ja niitä rahoja käytetään Libyan jälleenrakentamiseen.

Olisi törkeää solvausta väittää Karvalan olleen humalassa tuossa suorassa lähetyksessä, joten arvelenkin hänen olevan vain tyhmä, tietämätön ja täysin kyvytön hoitamaan noita vaikutusvaltaisia virkojaan. Miten ihmeessä 20 vuotta median huippuvirkoja hoitanut nainen ei tiedä edes sitä, ettei Suomella noita hävittämiljardeja ole, vaan ne pitää lainata. Ja miksi ihmeessä kaikista Afrikan valtioista niillä pitäisi auttaa juuri sitä Afrikan rikkainta öljyvaltiota.

Toiseksi nostetaan seipään nokkaan Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Tuulikki Viilo, joka oli kirjoittanut esseen Etiopian kehityksestä. Tämä asia on ajankohtainen sen takia, että hallitushaikailija Antti Rinteen yksi kysymys koski EU: n suunnittelemaa Afrikan pelastamista.

Etiopian saavutuksista kertovan jutun ensimmäisessä kuvassa komeilee Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier, vaikka saksalaisilla ja EU: lla ei ole ollut mitään roolia maan kehityksessä. 

Paitsi Suomella oli pieni rooli Etiopian maarekisteriuudistuksen alkuunpanossa. Tuo suomalaisten aloittama pientilojen rekisteröinti oli niin hyvä projekti, että Britannia tuli siihen mukaan 100 miljoonalla dollarilla. Tuulikki Viilo kirjoittaa 17.3.2019 kolmen miljoonan pienviljelijän saaneen tilansa rekisteröityä, vaikka pari viikkoa sitten hesarin artikkelissa puhuttiin 16- 20 miljoonasta.

Artikkelissa on myös kuva Afrikan Unionin päämajasta Addis Abebassa, mutta ei mainita sen olevan kiinalaisten lahjoittama. Eikä tämä hieno essee mainitse sanallakaan Kiinaa, vaikka juuri kiinalaiset ovat Etiopian menestystarinan takana. He rakensivat rautatien Addis Abebasta Djiboutiin ( 759 km ), valtaisan Grand Ethiopian Renaissance Dam voimalan Niiliin, Addis Abeban metromaisen ratikkaverkon, Turkana joen voimalan, 50. 000 ihmisen teollisuusalueita, tieverkoston ympäri maata ja kaikkea mahdollista hyvää kymmenillä miljardeilla.

Euroopan Unionilla ja vielä vähemmän Suomella ei ole mitään mahdollisuuksia noin jättimäisiin projekteihin, joten hieman ihmetyttää tuo Afrikka hallitusneuvotteluissa. Eduskunnassa puhaltavat kuitenkin nyt vihreän feminismin kylmät tuulet, kuten tuo PS- puolueen eduskuntaryhmän siirto osoitti. Tyttituppuraisten, emmakarien ja liianderssonien johdolla tullaan vuosia puhumaan vain transsuista, afrikoista ja yritetään haalia Suomeen pakolaisia aina Marokosta Afganistaniin.

Katsokaa siis tarkkaan toimittajan nimi ennen jutun lukemista. Minä en ole lukenut yhtään Kreeta Karvalan kirjoitusta tuon hänen Libyan kommenttinsa jälkeen.