Kannattaako Ukrainan edes haluta Donbassin ja Krimin alueita, koska niiden mukana tulee kolmisen miljoonaa etnistä venäläistä, joilla on Putinin ja Stalinin isovenäläinen maailmankuva. Nämä ihmiset katsovat vain Venäjän televisiota ja lukevat vain venäläisiä lehtiä. Ne tulevat aina olemaan Venäjän viides kolonna, jolla Moskova tulee jatkuvasti horjuttamaan Ukrainan demokratiaa.

Suomessa Karjala takaisin- puheet loppuivat nopeasti, kun tajuttiin mahdollisen palautuksen yhteydessä tulevan mukana 200. 000 venäläistä. Ukrainan kansa on nyt hitsautunut tiukasti yhteen ja myös etniset venäläiset ovat sotineet Putinin joukkoja vastaan.

Tässä Iltalehden kirjoitus sodasta ja sen lopetuksesta: Ex-yhdysvaltalaisamiraali: Ukraina voi oppia Suomen asemasta talvisodassa.

Krim ja Donbass ovat arvokkaita alueita, mutta eihän Ukraina niitä enää sotimalla saa, se on aivan varma. Sotaa voidaan jatkaa vaikka vuosia, mutta sen jälkeen koko Ukraina on raunioina ja 20 miljoonaa ihmistä on paennut maasta.

Ukraina voi tehdä Suomen tapaan katkeran rauhan, mutta sen jälkeen se tulee saamaan ennennäkemättömän suuruiset tuki- ja avustuspaketit. EU antaa sille lähes jäsenyyttä vastaavan erikoisaseman ja Donbassin kaivosten/teollisuuden tilalle se tulee saamaan tuhansia huippumoderneja tehtaita. Koko maailma rientää Ukrainaan avustamaan uuden infran rakentamisessa ja kaikesta tulee uusinta uutta maailmassa.

Kiinalla on asiasta huono omatunto, joten sen jättimäinen 800 miljardin investointirahasto ja Kiinan yksityiset suuryritykset rakentavat Ukrainaan 50. 000 ihmistä työllistäviä teollisuusalueita. Kuten tapahtui Etiopian Addis Abebassa. Tuollainen teollinen investointi käsittää vain kaiken infran ja tilat, sieltä voi mikä tahansa ulkomainen yritys vuokrata konehallin. Alihankinta ja palvelut huomioiden se tietää töitä sadoille tuhansille ihmisille ja perheet mukaan laskien miljoona ihmistä saa leivän pöytään.

Jotenkinhan tuon sodan on kuitenkin päätyttävä, koska myös Eurooppa ottaa siinä raskaasti takkiinsa. Putinille on kuitenkin annettava ”kunniallinen” mahdollisuus rauhaan, sitä palatsivallankumousta ei voida jäädä vuosiksi odottelemaan.

Saksa on tähän asti ostanut Venäjältä jo pelkkää energiaa 40 miljardin euron edestä vuodessa, joten ne Krimin pakotteet olivat täyttä huijausta ja verrattavissa Molotov- Ribbentrop- sopimukseen. Nyt pitää vaan vartioida, etteivät Saksa ja Ranska ala taas kusettaa muita EU- maita ja pakotteet pysyvät.

ukraina.jpg