Helsingistä löytyi pommi, mutta jostain kumman syystä se ei ylittänyt Hesarin  uutiskynnystä. Espanjassa Madridin satoja ihmisiä surmanneet junapommit käänsivät muutamassa viikossa parlamenttivaalien tuloksen ja niinpä Espanja vetäytyi Irakista. Nyt ovat ilmeisesti myös Afganistanin talebanit tulossa mukaan Suomen hallitusneuvotteluihin, joten meidän olisi pikaisesti saatava Anni Sinnemäen lausunto asiasta. Oliko kyseessä positiivinen pommi?


Ruoka- avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut lähes puolella, jo 13% kansalaisista elää köyhyysrajan alapuolella. Muutamia vuosia sitten Ruotsissa todettiin satojen tuhansien sellaisten ihmisten olevan oikeutettuja sosiaaliapuun, jotka eivät kuitenkaan olleet sitä hakeneet. Tuossa pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa päätettiin tiedustella näiltä henkilöiltä tarvitsevatko he ja ottavatko he vastaan tämän heille kuuluvan avun.

 

Suomessa olisi vähintäänkin kohtuullista, että leipäjonoissa seisovien vanhusten ja lapsiperheiden avuntarve tutkittaisiin paremmin. Meidän kryptinen sosiaalilainsäädäntömme kun on periaatteessa hyvinkin avokätinen, mutta mitään koulutusta vailla olevat virkailijat eivät sitä tunne, tai sitten vain kuvittelevat kunnan talouden vanhuksen kurnivaa vatsaa tärkeämmäksi. Nämä vanhukset Suomen ovat kuitenkin tällaiseksi rakentaneet, nuo kovapalkkaiset kunnanjohtajat ovat sitä vain tuhonneet.


Tässä tulee tietysti taas vastaan nämä Eurooppaan maksamamme takaukset, brittien osuuksia jäsenmaksuista maksamme ja kaikki muut kustannukset. Suomi maksaa miljardi ( 1000 000 000) miljardin perään ja vastineeksi saamme vain kuppaisia leipä- ja makaronipaketteja.

 

Nyt ovat sitten vielä talebanitkin porstuassa omaansa vaatimassa.Tässä talebanien terveiset säätytalossa hallitusta kokoaville puoluejohtajille:

Tänään perjantaina aamulla Helsingin Pasilaan, Esterinportin sisäpihalle oli asetettu kotitekoinen pommi. Rakennuksessa sijaitsee ravintola sekä ruokakauppa. Poliisi eristi alueen ennen pommin räjähtämistä. Rukoilemme Allahia, että yritys onnistuu ensi kerralla.

Mieti tuota hiljaa mielessäsi, Stubbi!