moro_nosturi-150x150.jpg

Mitään noin typerää ei Speden sketseissäkään osattu kuvitella tapahtuvaksi! Helposti tikkailta tapahtuvaa koripallosukan vaihtoa  hoidetaan autonosturilla. Tuollaisen vehkeen vuokra on lähtöineen aina vähintäänkin satoja euroja+ alv. 

Tämä mieletön näytelmä on esitetty Tammelan koulun pihalla, joten asialla lienevät reaalimaailmasta erkautuneet  naisopettajat. Turvallisuuden kanssa tuolla touhulla ei ole mitään tekemistä, mutta onpahan saatu poltettua taivaan tuuliin yhden kouluavustajan viikon palkka.

 

Olen aina ihmetellyt noita opettajiksi haluavia ihmisiä. Ensin he lukevat 12 vuotta koulun oppikirjoja, minkä jälkeen he menevät opiskelemaan opettajiksi ja tulevat pahimmassa tapauksessa vielä tuohon samaan kouluun opettamaan loppuelämäkseen niitä samoja oppikirjoja. Tulee mieleen lehmät, jotka eivät talven jälkeen suostu tulemaan navetasta ulos laitumelle vaan ne täytyy väkisin vetää ulos.

 

Ikävästi sanottu, mutta tuollainen nosturin kanssa pelleily oikeuttaa sen. Tosin tuo nosturia kuljettava mieskään ei voi olla täysipäinen ja hän näyttäisi kelpaavan ainoastaan ojankaivuuhommiin.

 

Olen kyllä kateellinenkin; opettajilla on hyvät palkat, pitkät kesälomat ja he ovat aivan ansaitusti erittäin arvostettu ammattiryhmä. Vain parhaat Aasian maat pystyvät kilpailemaan Suomen kanssa koulujen välisissä kilpailuissa ja muissa vertailuissa. Silti!