Suomalainen ei ole luonteeltaan kiltti ja suvaitsevainen, mutta loputtomien nöyryytysten vuoksi itsetuntonsa kadottaneena alistuu kaikkeen. Venäläisestä palvelukulttuuristaan tunnettu työvoimatoimisto antoi siitä minulle taas hyvän oppitunnin.
 
Jäin joulukuun alussa lomautetuksi, ilmoittauduin työvoimatoimistoon ja työttömyyskassaan. Toimittelin kaikille vaaditut irtisanomisilmoitukset ja tarkkaan eritellyt palkkatodistukset. Puoli vuotta nautin ansiosidonnaista työttömyyskorvausta, kuten täsmälleen samanlaiset paperit muissa pääkaupunkiseudun kunnissa esittäneet työtoverinikin.
 
Käytyäni nyt ilmoittautumassa Espoon työvoimatoimistossa vaatikin kaksi naisvirkailijaa minulta uutta työtodistusta, tai korvaukseni maksaminen katkaistaisiin. Minun olisi kuulemma pitänyt hankkia se mieluummin jo samana päivänä, kun taas muissa pks: n kunnissa sellaisia ei ollut pyydelty laisinkaan.
 
Yritin soitella työnantajalleni ja palkkatoimistoon, mutta en saanut ketään kiinni ja niinpä sanelin viestejä luuriin. Parin päivän kuluttua soitin taas kyykytystoimistoon ja kysyin olisiko faksi mahdollisesti sylkäissyt sinne työtodistukseni. Naisvirkailijan mukaan ei ollut, mutta hänen mielestään minun ei tarvitsisi edes hankkia sellaista, koska työnhakuni oli kunnossa.
 
Tänään kuitenkin taas tuo jumalainen työvoimatoimisto ilmoitti kirjeellä päivärahani maksatuksen katkaistuksi. Nyt monet pienet rakennusyritykset ovat lopettaneet kokonaan toimintansa ja arvaan monien rakennustyöläisten olevan samanlaisessa työvoimatoimiston kuristusotteessa.
 
Nyt voin pahimmillaan jäädä kokonaan ilman minkäänlaista perusturvaa ja tämä hienous pelkästään parin virkailijan mielivallan takia. Aionko silloin mennä alistuneena leipäjonoon, valitanko EU: n ihmisoikeustuomioistuimeen, vai pyörähdänkö kirveen kanssa oikeuksiani vaatimassa? Olisi jo korkea aika jonkun tehdä sekin!
 
Kunta- ja valtiosektoreilla on hyvä irtisanomissuoja, mikä on periaatteessa aivan hyvä asia. Mutta täytyisihän työssä jonkinlainen vastuukin olla, vai pitäisikö meidän rakentajienkin mennä aina helpoimman kautta ja ruveta puskemaan  markkinoille venäläistä laatua .
 
Naisilla on suuri määrä valtaa eri virastojen alemmilla tasoilla, missä he tekevät asiakkaidensa elämän kannalta ratkaisevia päätöksiä. Ja he harrastavat laajamittaista suomalaisen miehen syrjintää, tämän totesi viimeksi Pasi Malmi vihreiden miesasiatoimikunnan perustamistilaisuudessa. Miten naiset voivat edes kuvitella saavansa korkeampaa yhteiskunnallista valtaa, jos he jo vallan ensimmäisillä askelmilla syyllistyvät räikeisiin väärinkäytöksiin. Vähän niin kuin haulikkoa ostamaan lähtenyt mies, joka jo aseliikkeessä ampuu kaikki läsnäolijat hengiltä.
 

 Mahdollisen Euroviisuvoiton nyt tullessa näemme taas Suomen hallituksen ja ylimmän valtiojohdon juhlivan valtavilla summilla verorahoja tuota voittoa, vaikka noilla helvetin raadoilla ei ole osaa eikä arpaa koko asiassa. Sen sijaan vanhusten aliravitsemus, katoavat palvelut ja Ruotsin televisiossakin monesti esitellyt leipäjonot ovat heidän tietoisen politiikkansa tulosta.