Taas on puolitoista vuotta ryssitty taloa kasaan ja on enää pari viikkoa aikaa luovutukseen. Hommat ovat vielä pahasti kesken, joten muutamat ammattiryhmät joutuvat venymään äärimmilleen ja painamaan töitä yötä päivää viikonloppua ja isänpäivääkin vielä. Rakennusalalla kun on tuntuvat uhkasakot ja lisäksi vielä tekijöille on kunniakysymys hoitaa loppuun oma urakkansa.

Kaksi mustnahalista kaveria Afrikasta laatoitti ja kivesi pihat, sekä kukkalaatikot ja leikkipaikatkin he vielä perustivat. Raskas ja meluisa urakka ulvovien timanttisahojen kanssa lähes koko ajan vallinneessa jäätävässä vesisateessa. Somaleja he eivät olleet, sen mainitsen vain välttyäkseni ties minkälaisilta syytöksiltä.

Tiukan aikataulun vuoksi on taas nähty hienoja yksilösuorituksia ja esimerkillistä vastuunkantoa. Veronumerot on kaikilla, mutta veronmaksupakko vain meillä suomalaisilla. Enemmistönä olevista ulkomaalaisista monet vain naureskelevat meidän näennäisille veronumeroillemme, koska ei kukaan pysty, eikä edes tosissaan haluakaan  valvoa heidän menemisiään, maksamisiaan, eikä tekemisiään. Se nähdään keväällä paremmin, kun noiden 52. 000 rekisteröidyn ulkomaalaisen maksamia veroja ruvetaan laskemaan.

Toisaalta he eivät saa ylityöprosentteja (50- 200%), työajanlyhennysrahoja (7.7%), lomapalkkaa (18.5%), matkakorvauksia, työkalukorvauksia etc, ja eläkkeistä nyt puhumattakaan. Sairasajan palkkaakaan he eivät saa ja kesällä eräs kaveri ketoi käyneensä yksityislääkärillä Virossa ja se maksoi 120 €. Orjatyötä pahimmillaan siis. Kesällä käytiin valtaisaa keskustelua thaimaalaisten marjanpoimjoiden ihmiskaupasta ja Vasemmistoliiton Li Andersson kauhisteli heidän joutuvan yöpymään teltoissa metsässä, jos eivät malta jättää hyvää marjapaikkaa. Suomessahan on sadoittain virallisia ja maksullisia leirintäalueita, joissa perheet yöpyvät teltoissa  ja nauttivat Suomen kauniista ja lämpöisestä suvesta. Mutta mitäpä totuudesta, kun hysteriaa luodaan.

Pelko työllistää, irvisteli ylijohtaja Juhana (Aku Ankka) Vartiainen hesarissa ja tuollaisen orjasysteemiin hän haluaisi meidät suomalaisetkin ajaa.