Eläkkeellä oleva siivooja Helmi Rytkönen seisoo hätääntyneenä apteekin kassalla. Osuuspankki on ilmeisesti taas korottanut palvelumaksujaan, eikä tilillä enää olekaan rahaa elintärkeisiin reseptilääkkeisiin. Lompakossakaan ei ollut tarpeeksi kolikoita ja nyt apteekin kassaneiti katselee jo vaivautuneena.

- Voittex te ottaa tän mun asian ensin, koska tää on vain nää ilmaiset ehkäisypillerit alle 25- vuotiaille ja mun alkaa just työt tossa pankissa? Näin toimittaa vaaleatukkainen nuori nainen Helmi Rytkösen takana, joten hätääntyneenä vanhus työntää lääkepussinsa kassaneidille ja poistuu ulko- ovea kohti. Nykypäivän tapaan hän kiusallista tilannettaan peitelläkseen kaivaa kännykkänsä esiin ja on tutkivinaan sinne tulleet puhelut ja tärkeät viestit.

Silloin kolmekymmentä vuotta vanha Nokian kapula lipsahtaa hänen kädestään ja luisuu jonossa seisovan somalinaisen jalkoihin. Tällä taas on leipälautasen kokoinen älypuhelin kiilattuna huivinsa väliin, joten nainen katsoo pilkallisesti kivikautista kännykkäänsä hapuilevaa vanhusta. Moninkertaisesti nöyryytettynä Helmi Rytkönen ryntää ulos, liukastuu jäisellä kadulla ja pään kolahtaessa kivetykseen rasahtaa keripukin haurastuttama kallo kolmeen osaan. Se siitä ja huumeet vapaaksi!

Nuo hallituksen päättämät ilmaiset ehkäisyvälineet alle 25- vuotiaille naisille on feministien ideologista rahanjakoa, koska suurin osa näistä naisista on kuitenkin jo työssä, eivätkä he siis tarvitse niitä lahjasatasia. Kysymys on kuitenkin miljoonista euroista, joita valtiolla ei edes ole.

Hallitusohjelmassa pistettiin myös lisää rahaa Afrikan maiden lisääntymisterveydenhuoltoon. Sanatarkasti noin ja sitä ihmettelin. Se voitaneen hoitaa vain antamalla ne miljoonat jonkun Sambian terveysministeriölle, sitten pestään kädet koko asiasta ja toivotaan ettei MOT myöskään löydä koskaan mitään asiaan liittyvää.

En tiedä tuon Afrikan kiimaannuttamisohjelman kokonaiskustannuksia, mutta niilläkin miljoonilla olisi varmaan saatu ehkäistyä kymmeniä miljoonia alaikäisten ja teinien raskauksia. Toimittamalla muutamiinkin kouluihin jälkiehkäisypillereitä opettajien jaettavaksi olisi luotu loistava pilottihanke, johon olisi nopeasti saatu mukaan monia muitakin maita. Etiopiassa Suomi aloitti maarekisterin rakentamisen muutamalla miljoonalla eurolla ja ohjelman hyötyjen selvittyä Britannia tuli mukaan sadalla miljoonalla eurolla.

Rinteen hallitus on nyt helpottuneella mielellä, koska uusimman ilmastoraportin mukaan maailmanloppu tulee jo ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Ei tarvitse enää välittää kamreerien suunsoitosta ja sanomisista.

Meillä kauhisteltiin vuosikymmeniä Kiinan yhden lapsen politiikkaa, mutta viimeistään nyt sellaista pitäisi ajaa myös Afrikkaan ja muille tiheään asutuille alueille.