Euroopan neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy ja EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso tapasivat pääministeri Wen Jiabaon Pekingissä tiistaina. He toistivat pyyntönsä saada Kiina tukemaan suunniteltua 500 miljardin euron vakausrahastoa.

 

Noin uutisoitiin 14.02.2012 ja seuraava uutinen tuli 29.02.2012:

Euroopan keskuspankki EKP pumppaa tänään finanssimarkkinoille 500-1 000 miljardia euroa halpakorkoista rahoitusta. EKP:n tavoitteena on helpottaa Euroopan pankki- ja rahoitusjärjestelmän paineita.

 

Missään lehdissä ei ole sanottu näiden uutisten olevan yhteydessä keskenään, mutta minun mielestäni se on aivan itsestään selvää. Kiinalaiset ovat päättäneet pelastaa Euroopan ja sehän on vain hyvä asia. Maailman suurin kommunistivaltio tuli korjaamaan ryöstökapitalismin tuhoja! Ei EKP mistään muualta ole voinut tuollaisia rahoja saada: 500.000 miljoonaa syydetään päivässä markkinoille ja vielä olemattomalla korolla.

Katselin eilen ohjelman Irlannin laman syistä ja seurauksista ja ryöstökapitalismi on lievä ilmaisu tapahtuneelle. Neljä miljoonaa irlantilaista veronmaksajaa pannaan maksamaan kaikkien eurooppalaisten kasinopelureiden 350 miljardin tappiot.

Sehän on aivan mahdoton yhtälö ja nyt Irlannissa järjestetäänkin kansanäänestys EU: n talouskurisopimuksesta. Irlanti teki suuren virheen sitoutuessaan antamaan jättimäiset takaukset romupankeille, koska nyt se ei voi selvitä yhtä hienosti kuin Islanti teki.

Tosin Espanja, Kreikka ja Portugali saattavat myös huomata tilanteensa mahdottomuuden, seurata Irlannin esimerkkiä ja silloin velat on vain annettava anteeksi ja sijoittajat joutuvat lopulta vastuuseen.

Eurooppaa uhannut Suuri Lama on kuitenkin nyt saatu karkoitettua ja tällä en todellakaan tarkoita Tiibetistä karannutta Dalai Lamaa. Ja nimenomaan karannutta, koska tuosta pakomatkastahan on tehty monelaisia sankarifilmejäkin. Voisinkohan minäkin karata Ruotsiin ja perustaa sinne pakolaishallituksen. Sitten meillä olisi monta hallitusta: se Brysselin Bobrikovin, Kataisen, minun ja eiköhän eduskunnastakin joku varjohallitus löydy. Kaikki muut rupeavat nyt tietysti Kiinaa mielistelemään, mutta minä aloitan Nuuskakapinan, joka muistuttaa lähinnä käännettyä Oopiumisotaa.