Finnair lopettaa nyt lokakuun ajaksi lennot Turkuun ja Tampereelle ja tuskinpa se siihen jää. Pääministeri Sanna Marin voi kävellä taas uusi ilmastosulka takapuolessaan pitkin kotikaupunkinsa Tampereen autioita katuja.

Marin kehottaa nyt kuntia ottamaan talousromahduksen iskua vastaan ja luopumaan suunnitelluista lomautuksista. Suomeksi: Hinatkaa kunnallisverot ja kiinteistöverot aivan äärimmäiseen tappiin!

Armeijan sissimuonapakkauksien kaikki tuotteet tulevat ulkomailta. Samoin legendaarisen äitiyspakkauksemme tuotteista jonain vuonna vain yksi ainoa tuote oli suomalainen ja muut halpatyövoiman maista.

Varsinkin eteläisen Suomen kunnat ja kaupungit ovat jo vuosikymmeniä teettäneet kaikki rakennus-, remontti- ja jopa lumenpudotustyöt katoilta ulkomaisille yrityksille ja sieltä Suomessa työssä käyville. Pääosin naisista koostuvat kuntatyöntekijät ovat ihastuksissaan katselleet virolaisia, venäläisiä, puolalaisia, foinikialaisia, etc koulujen ja päiväkotien remonttimiehiä ja kiimaantuneet eksoottisten kielten sorinasta. Samalla he ovat halveksien katselleet baareissa työttömänä aikaansa kuluttavia suomalaisia putki- ja kirvesmiehiä, joiden yritykset ovat hävinneet kunnan urakkakilpailut.

Jo aikaisemminkin he ovat, mutta varsinkin ensi talvena he tulevat olemaan sitten aivan kauhuissaan kuntien tekemistä lomautuksista ja irtisanomisista. He eivät voi mitenkään käsittää näiden yllä mainitsemieni asioiden yhteyttä ja vaikutusta kunnan/kaupungin talouteen.

Jokaisen oman kunnan/kaupungin työntekijän palkasta parikymmentä prosenttia (20%) kolahtaa heti kunnallisverona suoraan kunnan kassaan, kun taas kunta joutuu vielä maksamaan sakkoa heidän työttömyydestään. Niistä verorahoista maksetaan kuntatyöntekijöiden palkat, 30- 50 päivää pitkät lomat, sekä kaikenlaiset huorotteluvapaat. Ulkomaiset yritykset ja heidän ulkomailta tulevat työntekijänsä eivät maksa senttiäkään siihen kuntaan.

Nuorena miehenä minä lähdin joskus vaeltamaan kotiseutuni tundralta ja rahat juotuani jouduin kysymään töitä K: n kaupungissa näkemältäni suurelta rakennustyömaalta. Tuo voimala oli tosiaan kaupungin oma projekti, joten vastaava mestari kertoi sovitun, että työmaalle palkataan vain oman kaupungin asukkaita. Hän pyysi kuitenkin minua kysymään asiasta vielä työmaan luottamusmieheltä, joka elämää nähnyt mies kehotti minua tulemaan töihin heti seuraavana aamuna.

Pitää kilpailuttaa ja kilpailuttaa, koska Suuri ja Mahtava EeUu, nyyhkivät kaiken maailman puberteettiin jämähtäneet marinit ja anderssonit. Baltiassa ja Puolassa tonnilla saa maksettua saatana kuukauden vuokrat, autot, bensat,ruuat, viinat, kaljat, tupakat ja vaatteet, mutta Suomessa se tonni menee saatana jo noiden em. herkkujen veroihin, saatana! Miten helevetissä tuossa kilpailet!

Suomessa ilmoitellaan lähes päivittäin kymmenien tuhansien työpaikkojen menetyksistä, joten kyllä pian täytyy suunnan muuttua. Tuotannossa tapahtuva romahdus näkyy nopeasti myös kaikenlaisissa palveluissa, joten tyhjää baaria ja liikehuoneistoa rupeaa pian olemaan ihan pilvin pimein.