Televisiosta tuli jokin aika sitten japanilainen elokuva. Näiden jaappanilaisten kanssa on aina sama juttu; ovat niin tolkuttoman ystävällisiä koko ajan, kumartelevat syvään ja hymyilevät muikeasti silmät sirrillään. Mutta annas kun vieras selän kääntää, niin jopas vetäsevät ittensä hirteen!

Hirteen menosta, siellä olosta ja sinne vetämisestä puheen ollen: kaikki Saddam Husseinin hirttämistapahtumaan liittyvä oli erinomaisen mautonta ja tulee jenkeille vielä kalliiksi. Heille olevinaan niin pyhä tuomitun viimeinen toivomus piti sekin jättää täyttämättä. Saddamhan ainoastaan halusi tulla ammutuksi hirttämisen sijaan, ei tuo nyt mielestäni mikään kohtuuton toive ollut. Olisivat tuoneet miehen Haagiin tuomiolle, tuollaisella irvokkaalla ruumiin häpäisynäytelmällä jenkit vain saivat lisää ikuisia vihollisia.

Miltähän suomalaisista olisi tuntunut, jos venäläiset olisivat suurella metelillä hirttäneet Mannerheimin senaatintorilla. Kaikkien muiden Hitlerin liittolaisten johtajillehan näin tehtiin. Suomen kansan täytyy loppujen lopuksi kuitenkin katsoa tulleensa reilusti kohdelluksi sodan loppunäytöksessä!