Yhä useampi nykyisen kaaripyssyhallituksen (vrt Honkajoki) ministeri ja kansanedustaja on päättänyt lähteä kulkemaan Otto Wille Kuusisen viitoittamaa tietä. Adolf Ehrnroothin kulunut väittämä suomalaista miestä pitää johtaa edestä käsin ei vain kestänyt globalisaation vyöryä  ja nyt meitä siirrytään hallinnoimaan mahdollisimman kaukaa ja ilman mitään sen suurempia  vastuita.

Bryssel, rysseli, ryssä, Terijoki, NL, EU, mitä väliä!

Ennen hallituspuolueet, ministerit ja kansanedustajat pyrkivät kaikin keinoin turvaamaan valtansa jatkuvuuden ja   seuraaviin eduskuntavaaleihin panostettiin ankarasti. Mutta ei enää, nyt jo monet ministeritkin pyrkivät EU- parlamenttiin kesken hallituskauden. Hallituspolitiikka on vain ollut niin totaalisen epäonnistunutta, että rotat pakenevat laivasta.

Kaikkein hälyttävin merkki oli ehkä se, että Hjallis Harkimokaan ei ottanut enää uutta  tyttöystäväänsä/vaimoaan eduskunnasta tai hallituksesta, vaan ihan ulkonäön perusteella ulkopuolisen otti.

Ehkä meille tulee jotain muuta tilalle, sanoi työministeri ja vihreiden silloinen puheenjohtaja Anni Sinnemäki kolmisen vuotta sitten vaalikeskustelussa. Sinnemäki oli vaatinut kaiken saastuttavan teollisuuden poistamista Suomesta ja toimittaja oli nokkavasti kysellyt työpaikkojen perään. Tuo ministerin mainio visio toteutui vain työpaikkojen katoamisen osalta ja nyt ollaan sitten tässä.

Olen viime aikoina kävelyretkilläni huomannut kuinka Espoon kaupungin vuokratalojen parkkipaikoilla autokanta on selvästi uudistunut. Espoon köyhälistö ei ole kuitenkaan yllättäen vaurastunut, koska nämä uudet autot ovat Viron kilvillä. Eikä kysymys ole vain muutamista yksittäisistä autoista, vaan muutamien vuosien aikana jopa kolmannes parkkipaikkojen autoista on alkanut olla virolaisia. 

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja on huomannut saman asian Helsingissä:

Epäselvästä tilanteesta huolimatta/johtuen esimerkiksi Helsingissä toimeentulotuen asiakkuudessa vuonna 2009 oli 6065 ulkomaalaista taloutta ja viime vuonna lokakuun loppuun mennessä 8880 (luvuissa ei ole mukana turvapaikanhakijoita). Ulkomaalaisten asiakasmäärän nousuprosentti on 46, kun vastaava nousuprosentti kantaväestön osalta on 1,5.

 

Ylijohtaja Juhana Vartiainen on moneen otteeseen vaatinut Suomeen tuotavan lisää halpatyövoimaa ulkomailta. Eivät nämä halpikset kuitenkaan montaa vuotta tee alipalkattuina paskatöitä, jos suomalainen sosiaaliturva takaa samat rahat sohvalle.

Viime syksyn Asunnottomien yönä eräs keskeinen virkamies totesi radiossa: nuorten asunnottomuus on nyt ison kampanjan avulla saatu poistettua, mutta samaan aikaan suomalaisten miesten pitkäaikaisasunnottomuus on kasvanut voimakkaasti. Siinä pähkinänkuoressa koko julkisen sektorin avuttomuus ja kyynisen laskelmoiva virallinen syrjintä.

Ruotsi ottaa runsaasti pakolaisia ja maahanmuuttajia, mutta siellä asuntopolitiikkakin mitoitetaan sen mukaan. Tukholmaan rakennetaan parhaillaan  uusia metrolinjoja ja niiden asemille lähiöitä täyteen edullisia vuokra- asuntoja. Tuuliajolla olevassa Suomessa kunnat päinvastoin myyvät kilpaa asuntojaan pois.