”Yes, we can!” : kirkui Jutta Urpilainen pahimmassa Obama- kiimassaan Euroopan sossuhenkisten puolueiden kokouksessa. Obama on kuitenkin ottanut suurimmaksi haasteekseen USA: n terveydenhuollon uudistamisen, mikä takaisi 40 miljoonalle köyhällekin jonkinlaiset julkiset terveyspalvelut. Suomessa mennään aivan päinvastaiseen suuntaan. Espoon piispa Mikko Heikka kertoi jo yhä useamman syrjäytyneen hakevan kirkolta apua terveysongelmiinsa.

 

Terveydenhuollon yksityistämishanke lihavassa riidassa

Lauantai 27.2.2010 klo 04.11

Valtakunnalliseksi malliksi tarkoitettu terveydenhuollon yksityistämishanke on alkamassa riitaisasti Jämsässä Keski-Suomessa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Jämsän kaupunki vaativat molemmat Sitra-taustaiselta Terveysrahastolta 20 000 euron sopimussakkoa.

Sitra on nyt valjastettu julkisen terveydenhoidon alasajoon ja kukapa muu sitä valvoo kuin nämä Arkadianmäen prinssit ja prinsessat. Muutamia tuhansia miehiä koskenut nuuskakielto aiheutti eduskunnassa valtavia tunnekuohuja, mutta tällaisiin suuriin yhteiskunnan perusasioihin noilla tyhjäntoimittajilla ei ole mitään sanomista. Onko siis mikään ihme, että tällä hetkellä suuri osa Suomen kansasta ei tiedä ketä äänestäisi, jos vaalit olisivat nyt.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on julkisoikeudellinen eduskunnan valvoma säätiö, joka on perustettu vuonna 1967 Suomen Pankin yhteyteen Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Se siirtyi eduskunnan alaisuuteen vuonna 1991. Sitran yliasiamiehenä toimii Mikko Kosonen ja hallituksen puheenjohtajana valtiosihteeri Raimo Sailas. Lisäksi Sitralla on hallintoneuvosto, jonka tehtävänä on valvoa Sitran hallintoa ja päättää toiminnan periaatteista. Siihen kuuluvat eduskunnan asettamat Suomen Pankin pankkivaltuuston jäsenet.

Sitran toiminta rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoittamisen tuotoilla.