Meidän on nyt otettava kohtalomme omiin käsiimme, koska emme voi enää luottaa Britanniaan, emmekä USA: han, sanoo Angela Merkel. Hesarin toimittaja Anna- Liisa Kauhanen käyttää tuosta termiä kovaa kamaa ja Trump on öykkäri.

Itse pidän Angela Merkeliä vielä Trumpiakin suurempana öykkärinä.

Miten ihmeessä Merkel kuvitteli Venäjän hyväksyvän saksalaisten ja amerikkalaisten sotilaiden tulevan 2017 Krimille kahta miljoonaa venäläistä hallinnoimaan! Ukraina oli nimittäin silloin vielä menossa Natoon ja Venäjän tukikohtasopimukset päättyivät 2017 alussa.

Saksa ajoi Venäjän pakotteet läpi, mutta tekopyhästi maakaasun tuonti jätettiin pois. Se kun oli Saksalle tärkeä, mutta maatalouden ja muun teollisuuden luhistuminen Saksan alusvaltioissa oli Merkelille vain hyödyllistä.

Merkel on alusta asti pitänyt huippukokouksia enimmäkseen vain Ranskan kanssa ja siellä on vedelty EU: n suuria linjoja. Tämä on kyrsinyt brittejä.

Merkel on määrännyt yksin koko EU- politiikasta, mutta hän ei tehnyt mitään Brexitin lähestyessä. Hän kuvitteli ylimielisesti brittien uhkailun riittävän ja kaiken säilyvän ennallaan.

Kymmenet miljoonat ihmiset EU- maissa äänestävät EU- vastaisia puolueita, mutta se on vain populismia!

Macron on kuin koulupoika Putinin, Trumpin, Merkelin ja muiden ammattipoliitikkojen rinnalla. Ja sitä hän on niin kauan kuin hässii itseään 24 vuotta vanhempaa opettajaansa. Killi! Epäilen tuon naisen käyttävän Emmanuellista sitä nimitystä. Ja Emmanuel, sehän on naisen nimi!